Čitaj mi!

Adetokumbo i Itudis: Grčka još nije spremna za medalje i titule

Najbolji grčki košarkaš Janis Adetokumbo izjavio je da njegova reprezentacija još nije spremna za osvajanje medalje ili titule na predstojećem Evrobasketu, koji će se održati od 1. do 18. septembra. Sa tom ocenom složio se i selektor Dimitris Itudis.

Grčka će se na Evropskom prvenstvu takmičiti u C grupi u Milanu sa domaćinom Italijom, Hrvatskom, Ukrajinom, Velikom Britanijom i Estonijom.

"Sudeći po poslednjem treningu, mi još nismo spremni za medalju, ali imamo svoje šanse. Nema veze šta ko od nas očekuje, već šta mi očekujemo od nas. Grčka nije igrala ni četvrtfinale, pa nismo baš spremni ni za titule ni za medalje. Moramo prvo da izgradimo hemiju i dobru atmosferu, tako da idemo da damo sve od sebe. Mi moramo da budemo bolji i to je realan cilj, adaptiraću se na sve što timu treba. Trener Itudis je čovek koji ovde radi sjajan posao i motiviše nas da budemo najbolji što možemo", izjavio je Adetokumbo, a preneo Jurohups i brojni grčki mediji.

Sa ocenom košarkaša Milvoki baksa slaže se i selektor Dimitris Itudis.

"Nismo još spremni, u procesu smo koji vodi ka tome. Nismo još ni tim. Igrači me ne znaju, ne znam ni ja njih. Fali nam Jorgos Papajanis koji ne trenira. Imamo malo vremena i moramo da iskoristimo svaki sekund. Pričati o medaljama, to je samo san", izjavio je Itudis.

Pre mečeva na kontinentalnom šampionatu Grci će odigrati dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

U prvoj će 25. avgusta gostovati reprezentaciji Srbije, a zatim će 28. avgusta dočekati Belgiju.