Čitaj mi!

Kalinić: Inspirisali su me Stojaković i Gurović, igraću dok god osećam ljubav

Novi igrač Barselone Nikola Kalinić kaže da je zavoleo košarku gledajući reprezentaciju nekadašnje SRJ, koju su predvodili Predrag Stojaković i Vladimir Radmanović.

Kalinić ističe da je mnogo dečaka u Srbiji krenulo da trenira košarku posle Svetskog prvenstva u Indijanapolisu 2002. godine.

"Mene su lično najviše inspirisali Stojaković i Milan Gurović. Obožavao sam njihovu energiju i lakoću sa kojom su postizali poene. Pokušavam da idem njihovim putem", istakao je Kalinić u intervju za Barseloninu televiziju.

Kalinić je pre nekoliko nedelja iz Crvene zvezde stigao u Barselonu.

"Košarka je moj alter ego. Uvek pokušavam da ostavim sve na terenu. Uživam dok igram. Ovaj sport mi je doneo mnogo toga dobro, uspomena, prijatelja, novca. Igraću dokle god budem osećao ljubav".

Podseća da je nekada bio igrač koji je više igrao u reketu, odrađivao "prljav posao", borio sam se za skok. Smatra da je sada dosta napredovao kada je u pitanju napadački arsenal.

Mnogo sam radio na tim detaljima, a sada mislim da sam kompletniji igrač", istakao je srpski košarkaš.

"Jasikevičijus veliko ime u evropskoj košarci"

Kalinić je naglasio da ima veliko poštovanje prema treneru Barselone Šarunasu Jasikevičijusu.

"On je veliko ime u evropskoj košarci. Stvari koje je uradio kao igrač i kao trener su neverovatne. Igrao sam nekoliko puta protiv timova koje je on trenirao, razgovarali smo nekoliko puta i imamo dobar odnos. Znam da je perfekcionista i da je temperamentan, ali to je sve u službi tima", rekao je srpski košarkaš.

Barselona je u letnjem prelaznom roku pored Kalinića angažovala Oskara Da Silvu, Jana Veselog i Majka Tobija.

"Klub je odradio veliki posao ovog leta sa dovođenjem pojačanja. Mislim da smo oformili tim koji može da osvoji Evroligu. Imamo iskustva, ali imamo i mlade igrače pune energije", zaključio je Kalinić.