Читај ми!

Crna Gora i BiH nastavljaju kvalifikacije za Mundobasket, Makedonci eliminisani

Košarkaši Crne Gore ubedljivo su savladali Portugaliju 77:62 u poslednjem meču Grupe E kvalifikacija za Mundobasket i u narednu fazu prolaze kao drugoplasirana ekipa. Bosna i Hercegovina savladala Bugarsku 76:73 i obezbedila treće mesto u Grupi F. Makedonci porazom od Ukrajine 73:68 završili kvalifikacije bez trijumfa u Grupi G.

Četvrtu pobedu u kvalifikacijama zabeležila je ekipa Crne Gore koja je kao gost u Odivelasu savladala Portugaliju 77:62, čime je potvrdila drugo mesto u grupi E.

Crna Gora u narednu fazu takmičenja prenose dve pobede, a pored Francuske kao prvoplasirane i Mađarske kao trećeplasirane u grupi, protivnici će joj biti Litvanija, Češka i Bosna i Hercegovina.

"Zmajevi" su u poslednjem kolu Grupe F na svom terenu savladali Bugarsku 76:73, u direktnoj borbi za treće mesto u grupi.

Junak je bio Dženan Musa, koji je pogodio trojku sekundu pre kraja utakmice.

Prvoplasirana Litvanija prenosi tri pobede u narednu rundu, Češka dve, Bosna i Hercegovina jednu.

Severna Makedonija eliminisana je iz takmičenja, pošto je u poslednjem kolu Grupe G na svom terenu poražena od Ukrajine 73:68.

Makedonci su završili kao poslednji u grupi, iz koje u dalji tok takmičenja idu Gruzija, Španija i Ukrajina, a tamo će im se pridružiti Italija, Island i Holandija iz Grupe H.

Naredni kvalifikacioni prozor na programu je krajem avgusta, a biće odigrane dve utakmice.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво