Čitaj mi!

Struja prekinula meč u "Čairu", nastavak u ponedeljak

Utakmica između Srbije i Belgije, poslednja u prvoj fazi kvalifikacija za SP, odložena je za ponedeljak u 19.00 časova. Razlog prekida i pomeranja meča je kvar na reflektorima u dvorani "Čair" u Nišu.

Ulaznice od nedelje važe i za ponedeljak

Meč ne može da se nastavi danas

Utakmica je prekinuta i neće se nastaviti danas. Zvanična informacija je da se meč pomera za ponedeljak od 19.00.

Ponovo problem sa reflektorima

Samo minut nakon što je doneta odluka da su se stekli uslovi da se meč nastavi u 21.55, reflektor iznad koša Belgije ponovo je preostao da radi.

Meč se nastavlja u 21.55

Pauza traje više od pola sata

Iako su svetla u dvorani delimično osposobljena, prekid meča traje više od pola sata i nije poznato kada i da li će se utakmica nastaviti u nedelju.

Prekid meča

Pri rezultatu 6:3 za Belgiju u prvoj četvrtini, utakmica je prekinuta zbog nestanka struje u dvorani "Čair".

1' - Počeo je meč

Zagrevanje u toku

Pešić: Alarmantna situacija u kojoj je srpska košarka

"Ova utakmica sa Belgijom, kao i svaka u kvalifikacijama, veoma je važna. Pokušavamo da se pripremimo najbolje što možemo. Nama je taj kontinuitet ekipe ugrožen. Ako uporedimo mečeve protiv Letonije u Beogradu i tamo, važno je da kažemo da su tokom tog perioda kroz ekipu prošla 23 igrača. Nikakav kontinuitet ne postoji, osim što je trener imao priliku da ih upozna. To je alarmantna situacija, kao što je alarmantna i situacija u kojoj se nalazi srpska košarka", rekao je Pešić na konferenciji za medije u Nišu.

Pun "Čair" bodri Srbiju

Meč se igra u dvorani "Čair" u Nišu, koja će biti ispunjena do poslednjeg mesta. 

"Informacija da su skoro sve ulaznice za utakmicu protiv Belgije rasprodate dan pred meč je najbolja vest otkad sam ponovo selektor. Samo da imate informaciju, igrali smo u Rigi protiv Letonije pred 11.500 gledalaca, a u Beogradu je bilo 2.300 ljudi", izjavio je selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

"Orlovi" žele da se iskupe za poraz od Letonije

Nakon poraza od Letonije u Rigi 66:59, košarkaši Srbije imaju priliku da iskupe navijačima pred punim tribinama u Nišu. Duel protiv Belgije poslužiće selektoru Pešić da još više uigre igrače pred Evropsko prvenstvo, koje se igra u septembru.

Prolaz već izboren, borba za drugo mesto

Srbija i Belgija već u izborile plasman u narednu fazu Kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a u direktnom duelu odlučiće koja će selekcija sa druge pozicije u nastavak takmičenja.