Čitaj mi!

Pešić: Bili smo nestrpljivi, želeli smo odmah da pobedimo

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić nije krio nezadovoljstvo nakon poraza od Letonije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Razloge vidi u preranom opuštanju, nestrpljivosti i padu koncentracije.

Letonija je u Rigi savladala Srbiju sa 66:59. Selektor Pešić je čestitao rivalu i naglasio da je njegova ekipa odigrala dva različita poluvremena - prvo u kome je kontrolisala igru i rezultat i drugo u kome su igrali neku "drugu" košarku.

"Čestitke Letoniji, posebno na drugom poluvremenu. Mi smo odigrali dva različita poluvremena, u prvih 20 minuta kontrolisali smo igru, uradili smo sve što smo želeli, a u nastavku smo počeli da igramo drugu košarku", izjavio je selektor Srbije Svstislav Pešić.


"Kao da smo želeli da pobedimo odmah. Bili smo nestrpljivi, bez discipline u napadu. Nismo igrali kao što smo želeli. To je razlog što smo izgubili utakmicu, zato smo prvo izgubili ritam utakmice", rekao je Pešić na konferenciji za medije. "Letonija ima mnogo talenta, posebno u spoljnoj liniji", dodao je Pešić.

"Iako su naši bekovi uradili veoma dobar posao na Lamušsu, Bertansu, posebno u drugom poluvremenu nismo kontrolisali unutrašnju igru. Imali smo malo fizičkih problema. Ako nisi u dobroj fizičkoj formi, ni koncentracija nije na nivou na kome treba da bude."

Pešić je istakao da odbrana na spoljnu liniju rivala nije bila adekvatna.

"Znali smo da moramo da kontrolišemo šut za tri poena i posle toga da vidimo kako da kontrolišemo ofanzivni skok. Od početka utakmice to nije bilo na nivou koji nam je bio potreban. Veoma je teško za mene. Ovo je novi tim, samo sedam dana smo zajedno, različiti igrači, neki koji nisu igrali kvalifikacije do sada, potrebno je vreme", poručio je Pešić.