Čitaj mi!

Ždero: Uradili smo sjajan posao, naredni korak zlato u Gracu

Selektor basketaša Marko Ždero nije krio zadovoljstvo nakon još jedne osvojene zlatne medalje na Svetskom prvenstvu. Njemo je to pošlo za rukom i kao igraču i sada kao treneru. Dodao je da se razmišlja unapred da se uvode novi, mađi igrači, kako bi Srbija uvek bila konkurentna za najviši plasman.

Iako je odrađen sjajan posao i osvojena zlatna medalja Ždero je svestan da se ne živi na lovorikama i da niko neće izaći na megdan sa belom zastavom, naprotiv biće motivisaniji da pruže svoj maksimu. Tato se unapred razmišlja i uvode se novi igrači kako bi se spremno dočekale sledeće Olimpijske igre. 

"Mislim da smo napravili sjajan posao iz razloga što smo osvojili zlato, a uvodimo nove, mlađe igrače, u proces za sledeće Olimpijske igre. Generalno to nam je svima cilj u Košarkaškom savezu", rekao je Tanjugu selektor basket 3X3 reprezentacije Marko Ždero nakon osvojenog zlata na Svetskom prvenstvu u Antverpenu.

Ždero je kao igrač sa reprezentacijom osvojio tri zlatne medalje, a ovo mu je prvo zlato u novoj ulozi.

"Prelepo je. Emocije se još nisu slegle, ali je osećaj zaista neverovatan. Tim je novi, ovi momci su zaslužili da budu u timu na ovom Svetskom prevenstvu i tamo su pokazali i dokazali da su najbolji."

"Lepo je raditi sa njima, miks iskustva Vasića i Majstorovića, koji su svašta prošli sa reprezentacijom i dva nova momka Stojačić i Branković", rekao je Ždero i dodao da je drugačije slaviti uspeh na tribinama, nego na terenu.

"Do prošle godine samo još na tribinama imao igračkog to malo u sebi, ali sada ove godine malo ozbiljnije i malo bolje "hendlujem" da mogu da se nosim sa tim. U svakom slučaju je lepo", priznao je selektor.

Ždero je rekao da je naredni cilj odbrana zlata na Evropskom prvenstvo koje se igra u septembru u Gracu.

"Igrači se sada vraćaju u svoje timove, nastavlja se klupsko takmičenje. U septembru je Evropsko prvenstvo u Gracu, čekamo da vidimo shodno formi, imamo dosta igrača koji konkurišu za reprezentaciju, tako da ćemo napraviti konkurentan tim kako bismo se vratili sa zlatnom medaljom i odbranili zlato osvojeno prošle godine", poručio je Ždero.