Čitaj mi!

Majstorović: Da li iko ima pet od mogućih sedam zlata na SP?

Srbija je na sedam Svetskih prvenstava osvojila pet zlatnih medalja, ne znam da li ijedna reprezentacija u istoriji bilo kog sporta ima takav učinak, rekao je Tanjugu kapiten basket 3X3 selekcije Dejan Majstorović.

Majstorović za nacionalni tim igra od 2014. godine i jedan je od najtrofejnijih srpskih basketaša, a zlato ma šsampionatu sveta u Antverpenu mu je bila 11. medalja u dresu Srbije.

"Osećaj je fenomenalan, odigrao sam šest Svetskih prvenstava, četiri zlata sam osvojio. Srbija je na sedam šampionata osvojila pet zlatnih medalja. Ne znam da li ijedna reprezentacija u istoriji bilo kog sporta ima takav učinak na Svetskim prvenstvima."

"Ponosan sam na saigrače i celi stručni štab. Način na koji smo se ponašali i igrali je sjajan. Ovako sam zamišljao da ćemo i odigrati celo Svetsko prvenstvo", rekao je Majstorović i dodao da Srbija ima mnogo talentovanih igrača.

"Imamo mnogo talenata. Evropsko prvenstvo je već u septembru u Gracu, a meni je želja da budem tu. Voleo bih da igram i Olimpijske igre u Parizu, a onda ćemo videti šta ćemo i kako ćemo. Ima nas mnogo, borimo se. Ko bude zaslužio, igraće Evropsko. Ali svakako tu odluku donosi selektor", istakao je Majstorović.