Читај ми!

Basketaši Srbije nadigrali Litvance i osvojili Svetsko prvenstvo

Reprezentacija Srbije u basketu 3h3 savladala Litvaniju sa 21:16 i osvojila Svetsko prvenstvo u Antverpenu. Ovo je peto zlato za našu selekciju na sedam održanih šampionata sveta. Bronzanu medalju osvojila je selekcija Francuske. Za najboljeg igrača turnira izabran je Dejan Majstorović.

Basketaši Srbije nastavljaju dominaciju na svetskoj pozornici. Osvojena je još jedna zlatna medalja, ukupno peta na Svetskim prvenstvima. Litvanci nisu uspeli da se suprotstave našoj selekciji. Srbija od starta napravira razliku koju je održavala do kraja meča.

Počelo je sjajnom serijom od 5:0, koja je donekle sputala protivnika koji nije uspeo da se oslobodi grča do kraja susreta. Nastavila je naša selekcija u istom ritmu, agresivnom odbranom uspeli su da zaustave protivnika da uhvati priključak.

Protivnik je sa nekoliko dvojki najviše uspeo da priđe na minus tri - 13:10. Naši su imali spreman odgovor. Već sredinom meča videlo se da on neće trajati svih deset minuta igre. Tako je i bilo.

Naši basketaši ponovo pojačavaju, a tačku na meč sa linije slobodnih bacanja stavio je Branković, koji je pogodio drugo slobodno bacanje za konačnih 21:16.

Srbija je na turniru ostvarila maksimalnih sedam pobeda - u grupi je nadigrala Novi Zeland (21:19), Portoriko (21:19), Francuska (22:15), Brazil (22:7), u četvrtfinalu olimpijskog šampiona Letoniju (22:17), u polufinalu domaćina Belgiju (17:12) i na kraju Litvaniju.

Prethodno, Srbija je prvak sveta bila 2012, 2016, 2017. i 2018, dok je 2014. osvojila srebrnu medalju.

 

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво