Читај ми!

Sve oči uprte u NBA draft, Nikola Jović predstavlja Srbiju

Košarkaš Mege Nikola Jović biće predstavnik Srbije na ovogodišnjem NBA draftu, a očekuje se da bude izabran u prvoj rundi. Orlando ima pravo prvog izbora, a po svemu sudeći novi košarkaš Magije biće Džabari Smit. Oklahoma Siti bi trebalo da sa drugog mesta izabere Četa Holmgrena, dok bi sa treće pozicije Paulo Bančero trebalo da završi u Hjustonu.

U noći između četvrtka i petka, Bruklin će biti domaćin ovogodišnjeg NBA drafta, na kojem će se naći najbolji mladi košarkaši iz Amerike, ali i šire.

Orlando će imati tu čast da četvrti put u istoriji prvi bira na NBA lutriji, a očekuje se da na Floridi završi košarkaš Oburna Džabari Smit.

Smit je u svojoj prvoj godini na univerzitetu ubacio neverovatnih 79 trojki u protekloj sezoni i mnogi ga smatraju budućom velikom zvezdom NBA lige.

Sa druge pozicije biraće Oklahoma Siti, a novi član Tandera trebalo bi da postane centar Gonzage Čet Holmgren.

Visokog centra odlikuje fenomenalna igra u defanzivi, a u protekloj sezoni prosečno je beležio 3.66 blokada po meču.

Hjuston će birati treći po redu, a krilo Djuka Paulo Bančero trebalo bi da bude njihov izbor.

Bančero je u svojoj ruki sezoni prosečno beležio 17.2 poena po utakmici, što je rekord po košarci čuvenog univerziteta kada su u pitanju novajlije.

Svoje mesto na NBA draftu trebalo bi da nađe i srpski košarkaš Nikola Jović - očekuje se da igrač Mege bude izabran u prvoj rundi drafta.

Jović je trenirao u kampu Denver nagetsa, pa se ljubitelji košarke u Srbiji nadaju da bi od naredne sezone u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu mogli da gledaju srpski tandem Jokić-Jović.

Jedini problem mogla bi da predstavlja činjenica da Denver bira tek 21, dok se Joviću predviđa mesto među najboljih 20.

Među najbolje kotiranim igračima na draftu trebalo bi da budu i Džordan Ajvi sa Perdjua, Šejdon Šarp sa Kentakija i Kigan Mari iz Ajove.

Ono što je specifičnost ovogodišnjeg drafta je da će biti izabrano samo 58 košarkaša umesto standardnih 60 - Majami i Čikago odustali su od prava da biraju u drugoj rundi.

NBA draft na programu je u noći između četvrtka i petka od 2.00 časa po srednjoevropskom vremenu.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво