Čitaj mi!

"Orlovi" počeli pripreme, Bjelica, Marjanović i Teodosić na Pešićevom spisku

Košarkaška reprezentacija Srbije počela je sa uvodnim treninzima u sklopu priprema pred poslednja dva meča prve faze kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. Selektor Svetislav Pešić saopštio je trenutni spisak igrača na koje računa za prve susrete.

"Zvaničan start priprema je 23. juna, a do tada će selektor Pešić i njegovi saradnici raditi sa igračima koji su ranije završili sezonu i kojima je potreban uvod u maksimalne napore takmičarskog ritma u kvalifikacijama", navodi se u saopštenju KSS-a.

Tim na koji će selektor računati u ovom kvalifikacionom "prozoru" biće kompletiran pred zvaničan start priprema, a lista kandidata za nacionalni tim trenutno izgleda ovako:

Aleksa Avramović, Aleksa Uskoković, Aleksa Novaković, Ognjen Jaramaz, Danilo Anđušić, Miloš Teodosić, Vanja Marinković, Dejan Todorović, Nemanja Dangubić, Uroš Trifunović, Dejan Davidovac, Nemanja Bjelica, Balša Koprivica, Boriša Simanić, Marko Jagodić-Kuridža, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Marko Pecarski, Boban Marjanović, Nikola Jović.

Prva dva dana, srpski nacionalni tim će se pripremati u Beogradu, a u tom periodu će biti organizovana i konferencija za medije kojom će kvalifikacioni prozor biti i zvanično najavljen.

U subotu, 25. juna, reprezentacija Srbije putuje za Niš gde će nastaviti sa pripremama.

U sredu, 29. juna, tim Srbije putuje iz Niša za Rigu, gde će 30. juna igrati protiv Letonije.

Nakon utakmice, reprezentacija se vraća u Niš gde će 3. jula od 21 čas dočekati reprezentaciju Belgije.

Na četiri odigrane utakmice do sada, tim Srbije ima 3 pobede i jedan poraz, a naredne dve utakmice su od velike važnosti pred drugu fazu kvalifikacija jer se ostvareni rezultati prenose u novoformiranu grupu u kojoj će Srbija, Letonija i Belgija odmeriti snage sa timovima Grčke, Turske i Velike Britanije.

Od tih šest timova, samo tri će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo 2023.