Čitaj mi!

CSKA se oglasio: Znamo da je ovo politička odluka

Predsednik CSKA Andrej Vatutin izjavio je da je ruski tim političkom odlukom izbačen iz košarkaške Evrolige, saopštio je klub iz Moskve. Specijalnu pozivnicu za učešće u narednoj sezoni Evrolige dobili su Partizan i Valensija.

Evroliga je ranije danas donela odluku da u narednoj sezoni najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja ne učestvuju ruski timovi zbog rata u Ukrajini.

"Odluka je doneta pre sastanka i bilo je veoma teško očekivati drugačiji rezultat. Ovo je politička odluka. Većina evroligaških klubova je uverena da vlade njihovih zemalja ne bi dozvolile da se igra protiv ruskih klubova. Siguran sam da ovde nema pobednika. Takođe, Ðordi Bertomeu je naglasio da se radi o iznuđenom političkom koraku zbog kojeg svi gube, kao i da bi liga bila jača sa CSKA", naveo je Vatutin.

Protiv suspenzije ruskih klubova glasali su CSKA i Makabi.

"Bilo je mnogo reči o značaju CSKA za Evroligu, ali je ipak doneta odluka protiv nas. Oduzeli su učešće Rusiji u Evroligi. Nažalost, u poslednja tri meseca niko od čelnika Evrolige nije našao za shodno da razgovara sa ruskim klubovima o mogućnosti da učestvuju u budućnosti u takmičenju. Kao posledica ovoga, moraćemo da vidimo kako će ova odluka biti legalno formulisana. Posle toga, zajedno sa advokatima, donećemo odluku. Nije bilo reči o oduzimanju vlasničkih prava CSKA u Evroligi, jer nameravamo da ostanemo njeni suvlasnici", zaključio je Vatutin.

Specijalnu pozivnicu za učešće u narednoj sezoni Evrolige dobili su Partizan i Valensija.