Читај ми!

Mega bez rešenja za Zvezdinu odbranu, crveno-beli protiv FMP-a brane titulu

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su u dvorani "Aleksandar Nikolić" savladali ekipu Mege 88:66 u trećoj utakmici polufinalne serije plej-ofa Košarkaške lige Srbije i rezultatom 2-1 plasirali se u finale. Protivnik crveno-belima u borbi za titulu nacionalnog šampiona je biće ekipa FMP-a, a finalna serija počinje u petak.

Crvena zvezda nije dozvolila iznenađenje, savladala je Megu u trećoj odlučujućoj utakmici polufinalne serije i plasirala se u finale plej-ofa Košarkaške lige Srbije.

Ekipa Dejana Radonjić već u prvoj deonici je stekla dvocifrenu prednost, do poluvremena je domaći tim stekao 20 poena prednosti, pa je u nastavku bez većih problema zadržao visoku prednost i došao do ubedljive pobede.

Mega je uspela da održi egal samo u prvoj polovini prve četvrtine, a onda je kvalitet crveno-belih došao do izražaja.

Kalinić se vratio u ekipu i njegovo prisustvo se odmah primetilo. Za razliku od prvog meča u seriji, Zvezda je loptu gurala pod koš, gde su Mitrović, Kalinić i Vajt bili sigurni.

Crveno-beli u poslednjem minutu prve četvrtine prvi put stiču dvocifrenu prednost, koliko je i iznosilo vođstvo domaćeg tima posle prve deonice - 26:16.

Više od pet minuta Mega nije uspela da postigne koš zahvaljujući odličnoj odbrani Zvezde, ali i nekim nerezonskim šutevima gostujuće ekipe.

Uspeo je Aleksa Uskoković da poveže redove Mege, ali je na drugoj strani rešetali Holins i Kalinić, pa je prednost crveno-belih došla do +22.

Kalinić je prvo poluvreme završio sa 21 postignutim poenom (5/5 za dva, 3/3 za tri), dok je Holins dodao 14, za vođstvo crveno-belih na poluvremenu 53:23.

Pokušala je Mega da se početkom treće deonice vrati u meč, ali je Zvezda odbila taj napad i zadržala, a potom i uvećala ubedljivo vođstvo.

Razigrao se Nikola Ivanović, nekoliko dobrih poteza na oba kraja terena napravio je i Maik Cirbes, pa su crveno-beli posle tri deonice imali vođstvo od 68:45.

U poslednjih 10 minuta igralo se praktično bez odbrane, a Zvezda je u jednom trenutku imala i 30 poena prednosti (83:53), da bi Mega u finišu smanjila rezultat na konačnih 88:66.

Nikola Kalinić bio je najefikasniji na susretu sa 21 poenom, Holins je dodao 17, dok su na drugoj strani po 12 postigli Boriša Simanić i Samson Ružencev.

Protivnik Zvezdi u finalu biće FMP, koji je tamo došao bez borbe, pošto je Partizan odustao od takmičenja. Prvi meč finalne serije, koja se igra do dve pobede, igra se u petak, a prednost domaćeg terena imaju crveno-beli.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво