Čitaj mi!

Radonjić: Teško je naći reči, izvinjenje Partizanu

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić izvinio se košarkašima Partizana zbog ponašanja navijača crveno-belih na petoj utakmici finalne serije ABA lige, kao i zbog nepristojnog gesta Nikole Kalinića na kraju meča prema Urošu Trifunoviću.

Tim sa Malog Kalemegdana slavio je sa 80:77 i trijumfovao sa 3:2 u seriji, za šestu titulu u regionalnom takmičenju, ali je meč u hali "Aleksandar Nikolić" odigran u senci dva prekida koja su trajala oko sat i po.

"Uputio bih izvinjenje košarkaškom klubu Partizan zbog ponašanja naših navijača. Takođe, izvinjavam se zbog poteza mog igrača Kalinića, isto kao što sam osudio i potez Trifunovića u prošlom meču. Nastavljamo da radimo, da ispunjavamo obaveze koje dolaze i smatram da nije baš lako posle svega ovoga naći neke reči. Sjajnu sezonu napravili smo sada izvanrednom sa dva trofeja, jako sam zbog toga srećan", izjavio je Radonjić.

Na pitanje šta bi trebalo da se uradi da se situacije poput konstantnih prekida utakmica više ne dešavaju, trener šampiona regionalnog takmičenja nije imao konkretan odgovor.

"Mogu samo da kažem da bi trebalo da se uradi nešto da stvari budu drugačije. Slične stvari smo gledali na svim utakmicama. Nije bitno ko je prvi počeo, ko je više napravio. Igrao sam u ovakvim uslovima i kad nije bila ovakva liga", rekao je Radonjić.

Trener Crvene zvezde analizirao je kompletnu sezonu i pohvalio napore svoje ekipe.

"Sreća nije sigurno odlučila večeras. Teško je sada analizirati. Mnoge stvari su uticale na sam meč. Utakmica je bila dobra, koliko može da bude zbog prekida. Uspeli smo u poslednjoj četvrtini da držimo poziciju koja nam je omogućavala da budemo u igri. Na kraju smo uspeli da budemo bolji i dođemo do treće pobede u seriji. Veliki trud i rad na kraju nam se vratio. Nije nimalo laka sezona bila, sa ovoliko povreda sve izdržati. Uspeli smo da budemo dovoljno jaki, da ostvarimo taj prvi cilj, da budemo prvi u ABA ligi, u regularnom delu. To je na kraju bilo presudno", zaključio je Radonjić.