Читај ми!

Golden Stejt uzvratio i izjednačio protiv Bostona u finalnoj seriji

Košarkaški Golden Stejt izjednačili su na 1-1 u finalnoj seriji NBA lige protiv Bostona. Voriorsi su uzvratili Seltiksima nakon uvodnog poraza i pobedili u drugoj utakmici, a to su učinili veoma ubedljivo, rezultatom 107:88.

"Ratnici" su tako vratili egal nakon snažnog udarca koji su pretrpeli na startu finala, kada su na svom parketu poraženi, iako su imali veliku prednost.

Ovoga puta Stefen Kari i saigrači nisu dozvolili rivalu da ponovi isto, pa su posle neizvesnog prvog poluvremena, pitanje pobednika rešili u trećoj četvrtini.

Karakteristično je za ekipu Stiva Kera da igra najbolje po povratku sa petnaestominutne pauze i ponovo je taj period bio dovoljan za pobedu.

Kariju se u tim trenucima pridružio "iks faktor" Voriorsa tokom čitave sezone – Džordan Pul, koji je sjajnim pogocima sa distance slomio otpor rivala.

U poslednjih 12 minuta domaćin je ušao sa prednošću od 23 poena i potom je rutinski sačuvao do kraja.

Najefikasniji u pobedničkom timu ponovo je bio Kari sa 29 poena (9/21 iz igre, 5/12 trojke), uz šest skokova, četiri asistencije, tri ukradene i dve izgubljene lopte.

Spomenuti Pul je dodao 17 poena (5/9 trojke), dok je i srpski reprezentativac Nemanja Bjelica iskoristio šansu koju je dobio. Beli je za 11 minuta na parketu postigao šest poena (3/4 iz igre) i uhvatio pet lopti.

Na drugoj strani, u redovima Bostona koji nije uspeo da ponovi partiju od pre nekoliko dana, istakao se Džejson Tejtum sa 28 poena, ali je problem što su još samo dvojica igrača "zelenih" imala dvocifren učinak.

Džejlen Braun dodao je 17, pet više od Vajta.

Serija se sada seli u Masačusets gde će biti odigrane sledeće dve utakmice, a prva je na programu u noći između srede i četvrtka od 3.00 po srednjoevropskom vremenu.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи