Читај ми!

Batler ukrao šou u Bostonu, Majami izborio majstoricu u finalu Istoka

Košarkaši Majamija imaće priliku da se na svom terenu domognu finala NBA lige, pošto su se brejkom u Bostonu 111:103 izborili za majstoricu u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige. Džimi Batler odigrao maestralan meč i pokvario planove Keltima.

Spremali su navijači Bostona veliko slavlje u "Ti-Di gardenu", ali je Batler predvodio košarkaše Hita do novog brejka u seriji i pobede kojom je obezbeđen sedmi meč u seriji.

Gosti su vodili od početka meča, u većem delu susreta kontrolisali rezultat i došli do zaslužene pobede nad Keltima koji su nastavili da pružaju promenljive partije u plej-ofu.

Majami je prvu četvrtinu rešio u svoju korist 29:22, da bi domaći tim do poliuvremena smanjio prednost ekipe Erika Spolstre na 48:46, pa je bilo jasno da nas do kraja očekuje još jedan neizvestan duel dve sjajne ekipe.

Maksimalna prednost Majamija iznosila je 12 poena, sredinom treće deonice, ali je Boston zahvaljujući Tejtumu i Vajtu uspeo da uhvati priključak, a onda i povede sredinom poslednje deonice 97:94.

Međutim, razigrani Batler je uz pomoć Laurija, ali i odlične epizodne role Maksa Strusa, odbio napad Kelta i doneo novu prednost gostima, koju nisu ispustili do kraja meča.

Batler je meč završio sa 47 postignutih poena, uz 9 skokova i 8 asistencija dok je Lauri dodao 18 poena, uz 10 asistencija.

U ekipi Bostona Džejson Tejtum je ubacio 30 poena, Derik Vajt dodao je 22, a Džejlen Braun 20.

Odlučujući sedmi meč za plasman u veliko NBA finale igra se se u noći između nedelje i ponedeljka, a domaćin je ekipa Majamija.

U finale se već plasirala ekipa Golden Stejta i čeka protivnika u seriji koja počinje u četvrtak.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво