Читај ми!

Uzalud MVP partija Nikole Mirotića, Real je u finalu Evrolige

Košarkaši madridskog Reala savladali su Barselonu 86:83 i plasirali se u novo evroligaško finale. Nikola Mirotić ubacio 26 poena uz 12 skokova, ali protiv Efesa će u finalu protiv Efesa igrati borbenija ekipa.

Izgleda da Beograd zaista prija Realu - 2018. godine su u Štark areni osvojili svoj poslednji trofej šampiona Evrope, a u subotu će imati priliku da osvoje novi, pošto će u finalu igrati protiv Anadolu Efesa.

Barselona je bila favorit, imala igru i rezultat na svojoj strani, ali se u drugom poluvremenu sve preokrenulo i Real je posle rovovske borbe došao do finala i prilike da se bori sa 11. titulu kontinentalnog šampiona u klupskoj istoriji.

Nikola Mirotić je pokazao zašto je ove sezone proglašen za najkorisnijeg igrača takmičenja - meč je završio sa 26 poena, 12 skokova i 5 asistencija (indeks 39), ali to nije bilo dovoljno da se savlada borbenija ekipa Reala.

Real je šuterski dobro ušao u meč, Jabusele je pogodio dve trojke i doneo Madriđanima početnu prednost od 8:2, a nešto kasnije i 14:8.

Usledila je Barsina serija od 7:0, čime se tim Šarunasa Jasikevičijusa potpuno vratila u meč, a posle prve četvrtine bilo je izjednačeno 19:19.

Real je ponovo došao do prednosti, na krilima Gabrijela Deka, ali su Katalonci držali priključak sve do finiša druge deonice, kada je serijom 11:1 došla do dvocifrene prednosti na poluvremenu - 45:34.

A onda se u drugom poluvremenu sve preokrenulo.

Real je zaigrao znatno agresivnije u odbrani, dok su se u napadu probudili Abalde i Kozer.

Ekipa Pabla Lasa polako je topila minus, a onda napravila seriju od 17:2 u poslednjih pet minuta treće četvrtine i stekla prednost 60:56.

Nastavio je Real sa dobrom igrom i u poslednjoj četvrtini - Jabusele je pogodio trojku, Pojrije imao nekoliko atraktivnih zakucavanja, ali prednost Madriđana nije otišla preko sedam poena.

Barsa nije želela da se preda bez borbe. Mirotić je odigrao fantastičan meč, bio je u svakom trenutku na pravom mestu, a kad je Laprovitola vezao dve trojke - utakmica je ušla u neizvesnu završnicu.

Ljulj je doneo Realu tri poena prednosti na 21 sekundu pre kraja, na drugoj strani brzo poentirao Abrines. Ušlo se u penal završnicu, u kojoj su se Madriđani bolje snašli i došli do pobede 86:83.

U pobedničkoj ekipi istakao se Geršon Jabusele, koji je meč završio sa 18 poena i 8 skokova, isti broj poena ubacio je Fabijan Kozer, dok je Serhio Ljulj dodao 15.

Pored Mirotića, Niko Laprovitola postigao je 17 poena za Barsu, Brendon Dejvis 15.

Finale Evrolige igra se u subotu od 19.00 časova u Štark areni, dok je pre nje na programu meč za nimalo utešno treće mesto.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво