Читај ми!

Vreme je za najbolju evropsku košarku u Beogradu

Počinje rasplet u Evroligi, a prestonica Srbije je danas centar evropske košarke. U prvom polufinalu završnog turnira Evrolige sastaju se Efes i Olimpijakos (18.00), a potom će na teren Real Madrid i Barselona (21.00).

U Beogradu se održava Završni turnir košarkaške Evrolige, a polufinalni mečevi su na programu danas.

Predsednik Evrolige, Đordi Bartomeu, na zvaničnoj ceremoniji otvaranja završnog turnira, poželeo je svima dobrodošlicu u "Beograd, grad košarke".

"Timovi su spremni da pruže sjajan turnir. Čestitam Barseloni, Realu, Olimpijakosu i Efesu koji su došli ovako daleko. Hvala njima, ali i ostalim timovima koji su nam priredili sjajnu sezonu", poručio je Bartomeu. 

U prvom polufinalnom meču, koji počinje u 18.00, sastaju se branilac titule - Efes i grčki Olimpijakos.

"Velika je čast biti na ovom turniru, u završnici Evrolige. Fokusirani smo na našu igru i želimo da uživamo u trenutku. Retkost je biti u ovoj fazi turnira i želimo da uživamo u trenutku", rekao je trener Jorgos Barcokas, koji je sa Olimpijakosom osvojio jednu titulu šampiona Evrolige, 2013. godine u Londonu.

Trener aktuelnog šampiona Evrope, Ergin Ataman, rekao da je njegov tim spreman za Fajnal for.

"Srećni smo što smo ovde, neće biti lako, ali ćemo uraditi sve da ponovo budemo najbolji. Bila je ovo teška sezona. Nismo igrali dobro na početku i veliki je uspeh za nas bio to što smo ušli u plej-of. Nakon što smo pobedili Olimpiju iz Milana, mislim da smo našli motiv i spremni smo da se ponovo borimo za titulu", rekao je Ataman.

Drugi polufinalni par čine španski rivali - Real i Barselona.

Ove sezone čak šest puta se igrao popularni "El klasiko" i Barselona je slavila pet puta.

"Real - Barsa, klasik, velika utakmica... Naš cilj je da prođemo u finale, da slavimo i da se borimo za titulu. Igrali smo mnogo puta ove sezone ali ovo je potpuno nova priča. Gladni smo uspeha. Prošle godine smo izgubili u finalu. Analizirali smo naše greške i sada želimo da napravimo dobar rezultat", rekao je trener Barselone, Šarunas Jasikevičijus. 

Košarkaši Reala iz Madrida su 2018. godine osvojili Evroligu, kada se završni turnir igrao u Beogradu. Tada je na klupi Madriđana sedeo Pablo Laso, koji je i sada poručio da želi titulu šampiona.

"Velika je čast vratiti se ovde. Ovo je grad košarke i nadam se da će se ponoviti ta 2018. godina. Vežu me lepa sećanja za Beograd. U polufinalu će se igrati velika utakmica. Mnogo puta smo igrali jedni protiv drugih ove sezone, ali ovo će biti potpuno drugačija utakmica", rekao je Laso.  

 

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво