Читај ми!

Mirotić: Počastvovan sam što igram ovde

U Beogradu je održana zvanična konferencija za medije pred početak Fajnal-fora Evrolige koji će se od četvrtka do subote održati u našem glavnom gradu.

Medijima su se obratili igrači i treneri sve četiri ekipe. Ispred Olimpijakosa govorili su trener Jorgos Barcokas i košarkaš Jorgos Printezis.

"Velika je čast biti na ovom turniru, na fajnal-foru Evrolige. Fokusirani smo na našu igru i želimo da uživamo u trenutku. Retkost je biti u ovoj fazi turnira i želimo da uživamo u trenutku", rekao je Jorgos Barcokas, koji je sa Olimpijakosom osvojio jednu titulu šampiona Evrolige, 2013. godine u Londonu.

"Velika je čast i privilegija za klub biti ovde. Srećan sam što smo u Beogradu. Bila je ovo teška sezona. Nismo dobro krenuli i morali smo mnogo da treniramo da bismo došli ovde. Srećan sam što sam ponovo sa timom na Fajnal-foru", rekao je Jorgos Printezis, strelac pobedničkog koša 2013. godine kada je Olimpijakos u finalu Evrolige pobedio Real iz Madrida.

Protivnik Olimpijakosa u finalu biće aktuelni šampion Evrope turski Efes, čiji je trener Ergin Ataman rekao da će za njih biti velika sreća i čast ukoliko budu slavili još jednom.

"Srećni smo što smo ovde, neće biti lako ali ćemo uraditi sve da ponovo budemo najbolji. Bila je ovo teška sezona za nas. Nismo igrali dobro na početku i veliki je uspeh za nas bio to što smo ušli u plej-of. Nakon što smo pobedili Olimpiju iz Milana, mislim da smo našli motiv i videćemo, spremni smo da se ponovo borimo za titulu"; rekao je Ataman.

On je, inače, prošle godine istanbulskom timu doneo prvi trofej Evrolige u istoriji, dok je košarkaš Efesa Šejn Larkin poručio: "Gladni smo uspeha".

"Uživali smo prošle godine ali smo gladni uspeha. Uživaćemo u finalnom turniru, uživaćemo u mečevima. Neće biti lako ali smo fokusirani na naš cilj", rekao je Larkin.

U drugom polufinalu igraće španski predstavnici Barselona i Real Madrid.

Ove sezone čak šest puta se igrao popularni "El Klasiko" i Barselona je slavila pet puta.

Trener tima iz Katalonije Šarunas Jasikevičijus je rekao da će se u polufinalu odigrati velika utakmica, ali da su ciljevi kluba jasni: "Real - Barsa, klasik, velika utakmica. Naš cilj je da prođemo u finale, da slavimo i da se borimo za titulu. Igrali smo mnogo puta ove sezone ali ovo je potpuno nova priča. Gladni smo uspeha. Prošle godine smo izgubili u finalu. Analizirali smo naše greške, i sada želimo da napravimo dobar rezultat."

Najkorisniji igrač Evrolige za ovu sezonu Nikola Mirotić rekao je da mu je velika čast jer će igrati u Beogradu.

"Prijatelji koji me poznaju znaju koliko volim ovu državu i ljude koji žive ovde. Za mene, ovo je specijalan turnir jer se osećam kao kod kuće. Počastvovan sam jer igram ovde i što će se El Klasiko igrati u polufinalu", rekao je Mirotić.

Košarkaši Reala iz Madrida su 2018. godine osvojili Evroligu, kada se završni turnir igrao u Beogradu. Tada je na klupi Madriđana sedeo Pablo Laso koji je i sada poručio da želi da njegov tim ponovi uspeh.

"Velika je čast vratiti se ovde. Ovo je grad košarke i nadam se da će se ponoviti ta 2018. godina. Vežu me lepa sećanja za Beograd. U polufinalu će se igrati velika utakmica. Mnogo puta smo igralijedni protiv drugih ove sezone ali ovo će biti potpuno drugačija utakmica", rekao je Laso.

Prvi evroligaški trofej u svojoj karijeri je te 2018. godine osvojio centar Madriđana Edi Tavares.

"Drago mi je što sam opet ovde. Velika je čast igrati ovde. Želimo da pobedimo i srećan sam jer sam ovde osvojio prvi veliki trofej", rekao je Tavares.

Polufinalni mečevi su na programu sutra. Od 18 časova igraće Olimpijakos i Efes, dok će se od 21 čas sastati Real Madrid i Barselona.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво