Читај ми!

Bartomeu: Dobrodošli u Beograd, grad košarke

Mnogo je neizvesnosti i to će sigurno trajati neko vreme, ali uprkos svim izazovima, želimo da slavimo košarku, rekao je predsednik Evrolige Đordi Bartomeu na zvaničnoj ceremoniji otvaranja završnog turnira Evrolige u srpskoj prestonici.

Ovog vikenda u Beogradu se održava Završni turnir košarkaške Evrolige.

"Dobro došli u Beograd, grad košarke", poručio je Bartomeu.

Završni turnir Evrolige je prvobitno trebalo da se održi u Berlinu, ali zbog striktnih pravila usled pandemija koronavirusa, turnir je premešten u Beograd.

"Nismo bili sigurni da li ćemo imati navijače na tribinama. Zbog njih igramo i nismo mogli da imamo još jedan fajnal-for bez njih. Hvala Berlinu jer su razumeli tešku odluku, kao i Beogradu koji je uspeo da preokrene sve i organizuje turnir u ovim izazovnim vremenima. Bile su ovo teške dve godine, ali je velika sreća videti pune arene", rekao je Bartomeu.

On je rekao i da se teška vremena nastavljaju zbog rata u Ukrajini.

"Nadamo se da će mir doći brzo. Ne smemo da zaboravimo da neki timovi neće završiti sezonu koju su počeli zbog toga. Mnogo je neizvesnosti i to će sigurno trajati neko vreme, ali uprkos svim izazovima, želimo da slavimo košarku", rekao je prvi čovek Evrolige.

Na završnom turniru će nastupiti košarkaši Real Madrida, Barselone, Olimpijakosa i Efesa.

"Timovi su spremni da pruže sjajan turnir. Čestitam Barseloni, Realu, Olimpijakosu i Efesu koji su došli ovako daleko. Hvala njima, ali i ostalim timovima koji su nam priredili sjajnu sezonu", zaključio je Bartomeu.

Za najkorisnijeg igrača sezone proglašen je Nikola Mirotić iz Barselone, najbolji strelac je Vasilije Micić, Kajl Hajns je najbolji defanzivac, dok je za najboljeg trenera proglašen Jorgos Barcokas.

Zvanična ceremonija počela je odavanjem pošte preminulom nemačkom košarkašu Ademoli Okuladži.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво