Читај ми!

Partizan preboleo Bursu, crno-beli dominantno do vođstva protiv Budućnosti

Odličnom odbranom i kontrolom rezultata, košarkaši Partizana savladali su u Beogradu Budućnost 82:66 i poveli 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige. Drugi meč na programu je u nedelju u Podgorici.

Posle šokantnog poraza od Burse u osmini finala Evrokupa, crno-beli su se vratili na teren i savladali Budućnost u jednoj od najvažnijih utakmica ove sezone - 82:66.

Crno-beli su ušli bojažljivo u meč, ali kada su upalili motore nije bilo nade za goste iz Podgorice da mogu da se vrate u život.

Budućnost je povela 10:4 i to je bilo sve što su igrači Aleksandra Džikića uspeli da urade u prvoj utakmici polufinalne serije plej-ofa ABA lige.

Partizan je preokrenuo već do kraja prve deonice, najviše zahvaljujući lvrstoj odbrani, ali i velikoj podršci navijača sa tribina dvorane "Aleksandar Nikolić".

Već u drugoj deonici Partizan je stekao velikih 17 poena prednosti, što su gosti u nekoliko navrata pokušali da dostignu.

Najopsaniji nalet Podgoričani su pokušali sredinom treće deonice, kada je Di-Džej Sili vezao tri trojke i smanjio prednost domaćina na samo sedam poena, ali su crno-beli našli odgovor i brzom serijom od 7:0 vratili dvocifrenu prednost.

Partizan je u psolednjih 10 minuta znalački čuvao prednost, koju je uspeo čak i da poveća do konačnih +16.

Zek Ledej je odigrao odličan meč sa 19 poena, ali je najbolji na terenu bio Matijas Lesor koji je bio svuda po terenu, a utakmicu završio sa 11 poena, 9 skokova, 6 asistencija i 3 rampe.

U redovima Budućnosti Sili je ubacio 16 poena, a Kobs 14.

Utakmici je prisustvovao i košrkaš Atlante Bogdan Bogdanović, dok je pre susreta Željku Obradoviću dodeljena nagrada za najboljeg trenera u regionalnom takmičenju.

Partizan je tako poveo sa 1:0 u seriji koja se igra do dve pobede, a meč loptu za plasman u finale ABA lige crno-beli će imati u nedelju, kada je na programu meč u Podgorici (20.45).

U drugom polufinalu sastaju se Crvena zvezda i Cedevita Olimpija, a ta serija počinje u četvrtak u Beogradu.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије