Čitaj mi!

Uprkos ranoj eliminaciji, Jokić želi novi ugovor sa Denverom, najveći u istoriji NBA

Srpski košarkaš Nikola Jokić planira da potpiše produžetak saradnje sa Denver nagetsima, prenose mediji u SAD. Ukoliko potpiše ekstenziju sa timom iz Kolorada, Jokić će imati najvredniji ugovor u istoriji NBA lige.

Denveer nagetsi su ovosezonsko izdanje NBA lige završili već u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije.

Denver je u prvoj rundi u pet utakmica izbacila ekipa Golden Stejta, koja važi za favorita za osvajanje čitave lige.

Uprkos ranoj eliminaciji i ne baš najboljoj podršci saigrača na terenu, očekuje se da Nikola Jokić uskoro potiše produžetak saradnje sa Denverom.

Kako prenosi Sem Amik iz Atletika, Jokić veruje u projekat Denvera i čitavu organizaciju, te će vrlo rado prihvatiti novi, "supermaks" ugovor.

Jokić i Denver trebalo bi da ugovore petogodišnju saradnju tešku 254 miliona dolara, čime bi Jokić postao najplaćeniji košarkaš u istoriji lige. 

"Mislim da, kada i ako bude ugovor na stolu, da ću ga potpisati. Naravno da ću ga potpisati, jer mi se zaista sviđa ova organizacija i sviđaju ljudi koji rade u Denveru", izjavio je Jokić na pitanje o novom ugovoru.

"Vidimo da se u ligi formiraju supertimovi, ali da oni nemaju previše uspeha. Mislim da mi imamo talenta, imamo igrače, imamo delove slagalice i da je samo pitanje da li ćemo da radimo i napredujemo zajedno", dodao je Jokić. 

Denveru su očigledno ponovo nedostajali Mari i Porter junior, kako bi bio konkurentniji na Zapadu, a ostaje da se vidi hoće li organizacija ekipe iz Kolorada do nove sezone dodatno pojačati tim.