Читај ми!

Denveru ne pomaže ni maestralni Jokić, Golden Stejt je u polufinalu Zapada

Košarkaši Denver nagetsa eliminisani su iz ovogodišnjeg plej-ofa već u četvrtfinalu, pošto je bolja od njih bila ekipa Golden Stejt voriorsa rezultatom 4-1 u pobedama. Denver je poražen u petom susretu 102:98 i tako okončao turbulentnu sezonu, uprkos fantastičnoj partiji Nikole Jokića.

Jokić je dominirao pod obručima i za 32 minuta na parketu postigao 30 poena (12/18 iz igre, 0/2 trojke, 6/8 penali), uz 19 skokova i osam asistencija.

Ponovo je igrana veoma snažna odbrana na njemu, izgubio je šest lopti, ali ih je delimično nadoknadio jednom ukradenom i dvema rampama.

Ni to nije bilo dovoljno da se preskoči kvalitetniji sastav i Denver je prvi tim koji je eliminisan u plej-ofu Zapadne konferencije.

Drugi put u nekoliko dana Nagetsi su na teren izašli znajući da moraju da pobede jer im u suprotnom sledi eliminacija, pošto su Voriorsi skupili tri pobede.

"Čejs centar" u Kaliforniji je bio krcat i spreman da pogura svoj tim do trijumfa, ali su gosti za razliku od nekih prethodnih susreta, dobro parirali od samog početka.

Prvu četvrtinu obeležio je ko drugi do Nikola Jokić, ali ovoga puta ne po broju poena, nego skokova. Centar "grumenja" imao je čak 10 uhvaćenih lopti u prvih 12 minuta čime je još jednom ispisao nove stranice istorije.

Nijednom igraču Denvera u ovom veku to nije pošlo za rukom u nekoj utakmici plej-ofa, a kada je skokovima pridružio poene, situacija na parketu je postajala sve bolja.

"Ratnici" su imali pet poena prednosti nakon uvodne četvrtine, do kraja poluvremena ekipa Majka Melouna se vratila i izjednačila (48:48), da bi u trećoj stigla i do solidne prednosti.

Trojkom Demarkusa Kazinsa Denver je zatvorio treći kvartal sa +8, ali se našao u neugodnoj situaciji jer je Jokić već tada imao pet ličnih grešaka.

Zbog problema sa faulovima najbolji igrač lige je morao da presedi na klupi veći deo odlučujućeg perioda i domaćin je to u potpunosti iskoristio. Nošen navijanjem sa tribina, Golden Stejt je krenuo u seriju i dodatno pojačao odbranu.

Nagetsi su postigli samo šest poena u prvih osam minuta, usledio je preokret koji je jedino mogao da spreči Jokić. Nanizao je sedam poena u samom finišu i uveo utakmicu u neizvesnu završnicu.

Međutim, Stef Kari i Geri Pejton drugi nizu dozvolili rivalima da ih ugroze i Voriorsi su četvrtim trijumfom došli do plasmana u polufinale Zapadne konferencije.

Koliko su gosti bili izgubljeni u završnici potvrđuje i podatak da je Nikola bio strelac 12 od 20 poena svog tima u četrvtoj četvrtini, iako je veći deo iste proveo na klupi.

Osim njega istakao se spomenuti Kazins sa 19 poena, četiri više od Erona Gordona koji je imao i devet skokova, ali se bukvalno ugasio u drugom poluvremenu.

Na drugoj strani, višestruke šampione NBA lige do trijumfa je vodio Kari (30 poena i po pet skokova i asistencija), po 15 su dodali Pejton i Klej Tompson, dok su dvocifreni bili još Endru Vigins sa 12, odnosno Drejmond Grin sa 11 poena.

Za franšizu iz Kolorada je sezona završena, Jokić će gotovo izvesno dobiti drugo MVP priznanje, a sada ga očekuje odmor i oporavak od povrede zadnje loža koja ga je mučila tokom drugog poluvremena.

S druge strane, Voriorsi čekaju pobednika okršaja Memfisa i Minesote, u kojem Grizlisi vode 3-2 u seriji.

Na Istoku je Milvoki deklasirao Čikago 116:100 i takođe sa 4-1 prošao u polufinale konferencije.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво