Читај ми!

Dončić podbacio, ali učinio veliku uslugu Jokićevom Denveru

Košarkaši Dalas meveriksa učinili su veliku uslugu Denver nagetsima za koje igra naš Nikola Jokić, bez obzira na slabu partiju prve zvezde Luke Dončića. Dončić je podbacio, ali je Dalas uspeo da savlada zahuktalu Minesotu 110:108 i tako direktno pomogne Jokićevom timu u borbi za mesto koje vodi direktno u plej-of.

Meveriksi su prekinuli seriju Minesote od četiri uzastopne pobede, a Timbervulvsi su doživeli tek drugi poraz u poslednjih 12 utakmica.

Ovakav ishod mnogo znači Jokićevom Denveru koji se vratio na šestu poziciju koja vodi direktno u plej-of.

Teksašani su na svom parketu ispustili prednost od 16 poena i bili blizu da dožive poraz, ali su u neizvesnoj završnici imali više koncentracije i sreće i došli do trijumfa.

Dalas je u poslednji minut ušao sa pet poena prednosti, da bi onda Karl-Entoni Tauns snažno zakucao za 107:105. Odlučujući trenutak dogodio se na 40 sekundi do kraja kada je Bulok pogodio trojku i slomio otpor gostiju.

U nastavku je Dončić promašio jedan šut za tri poena, ali to nije koštalo "telad" jer je Patrik Beverli izrastao u tragičara – promašio je oba slobodna bacanja, potom i polaganje, pa je na kraju morao i namerno da promašuje sa linije penala kako bi se njegov tim borio za skok i poene iz igre.

Dončić je podbacio i odigrao veoma lošu utakmicu za svoje standarde, pošto je za 38 minuta na parketu postigao samo 15 poena.

Slovenački košarkaš je šutirao 5/17 iz igre, pogodio samo tri trojke iz 11 pokušaja, a imao je čak i osam izgubljenih lopti. Na kraju, poenima je dodao pet skokova i 10 asistencija.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Pauel sa 22 poena, dva manje postigao je Dinvidi (obojica imali po osam uhvaćenih lopti), dok se heroj Bulok zaustavio na 18.

Srpski reprezentativac Boban Marjanović ni ovoga puta nije dobio šansu od trenera Džejsona Kida.

Na drugoj strani, bolji od ostalih bio je spomenut Tauns (22 poena i osam skokova), Edvards ga je pratio sa 19 poena, jednim više od Rasela.

Dalas je peti sa skorom 44-28, sledi Denver sa učinkom 42-30, dok je Minesota sedma sa jednim porazom više od "grumenja" i jasno je da će se do kraja regularnog dela voditi velika borba za mesta koja direktno vode u plej-of.

Pobede su tokom noći još ostvarili Šarlot hornetsi, Los Anđeles lejkersi, Portland trejlblejzersi, Bruklin netsi, Filadelfija seventisiksersi, Čikago bulsi i Hjuston roketsi.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво