Читај ми!

Jokić u direktnom okršaju sa Embidom potvrdio zašto je MVP

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić potvrdio je zašto je glavni favorit za osvajanje MVP priznanja u direktnom duelu sa glavnim konkurentom Džoelom Embidom. Jokić je predvodio Denver do trijumfa nad Filadelfijom rezultatom 114:110 u okršaju dvojice najdominantnijih igrača u NBA ligi.

Jokić je ponovo bio glavna figura susreta i pomogao svom timu da napravi veliki preokret i vrati se iz minusa od 19 poena (54:35).

Momak iz Sombora na parketu je proveo 33 minuta i 33 sekunde i za to vreme ubacio 22 poena (8/16 iz igre, 1/3 trojke, 5/7 slobodna bacanja), imao 13 skokova, osam asistencija i po dve ukradene lopte i blokade.

S druge strane, Embid je imao gotovo istu statistiku – 34 poena (11/20 iz igre, 3/3 trojke, 9/10 penali), devet skokova, četiri asistencije, jednu ukradenu loptu i dve rampe.

Košarkaški svet sa nestrpljenjem je čekao prvi međusobni duel njih dvojice još od 2019. godine i sada je svima jasno, čak i američkim novinarima koji su stvarali lažnu sliku o MVP trci, ko je bolji u ovom trenutku.

Fila je na svom parketu mnogo bolje počela utakmicu i iskoristila slabiji start rivala, pa je već nakon prve četvrtine bilo +15. Domaćin je dominirao i činilo se da će imati lagan posao kada je sredinom drugog perioda imao najveću prednost.

Međutim, na krilima najboljeg košarkaša lige, Nagetsi su se ekspresno vratili i već do poluvremena smanjili na 58:53.

U nastavku je viđena velika borba, a ekipa Majka Melouna je u finišu napravila potpuni preokret i uspela da ostvari veoma važan trijumf.

Seventisiksersi su u poslednja dva minuta ušli sa 108:107, Našon Hajlend je pogodio trojku, da bi onda Jokić odigrao sjajnu odbranu na Embidu. U sledećem napadu srpski košarkaš je pogodio spektakularan koš uz faul Kamerunca, ali sudije to nisu sankcionisale.

Interesantno je da je najbolji igrač Filadelfije, u trenucima kada se lomio susret, izbegavao da čuva Jokića, koji je na drugoj strani u svakom trenutku motrio na Embida i sprečio da lopta ide njemu u ruke.

Na kraju, nakon još jedne odlične odbrane i uhvaćene lopte, fauliran je i postigao je poslednji koš za konačnih 114:110.

Nikola nije imao napadački učinak kao Embid, najviše zahvaljujući manjem broju slobodnih bacanja, ali je u svim ostalim segmentima bio bolji. I ne samo to, dominirao je u onim stvarima koje se ne vide u statistici – preuzimao je odgovornost kada je bilo najvažnije, pokretao saigrače i otvarao im prostor, a često u odbrani sprečavao i ostale protivničke igrače da poentiraju.

Zbog svega toga je, po ko zna koji put, a sada i u direktnom okršaju sa najvećim konkurentom, jasno stavio do znanja svima da treba da ponese titulu najkorisnijeg igrača lige.

Osim njega, istakao se spomenuti Hajlend sa 21 poenom, jednim više od Vila Bartona.

Na drugoj strani, Embida je pratio Džejms Harden sa 24 poena, devet skokova i 11 asistencija, dok je Tobi Maksi dodao 19 poena.

Denver je pobedom zadržao šestu poziciju na Zapadu sa učinkom 41-28, dok je Filadelfija treća na istoku sa istim brojem pobeda, uz 26 poraza.

четвртак, 16. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара