Читај ми!

Srbija nadigrala Slovačku za drugu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Reprezentacija Srbije savladala Slovačku sa 75:63 u meču trećeg kola Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine. U ponedeljak od 18.00 ove dve selekcije će odigrati još jedan meč, ali u Slovačkoj.

Vidno neuigrana selekcija Srbije uspela je da opravda ulogu favorita i zabeleži važnu pobedu u kvalifikacijama. Slovaci su pružili solidan otpor, ipak nisu imali snage i umeća da ozbiljnije ugroze našu selekciju. Na kraju zaslužena pobeda Srbije.

Srbija je duel otvorila serijom od 5:0. Međutim, protivnik je uspeo da poveže redove i do prvog izjednačenja je stigao pri rezultatu 11:11. Naša selekcija je ponovo pojačala i vratila prednost. Do prve pauze ona je iznosila plus šest, 24:18.

Slična slika i u drugom periodu, naša selekcija je držala prednost. Ponovo se odlepila na dvocifrenu, ali su Slovaci do odmora smanjili na osam razlike - 44:36.

Protivnik nešto agresivniji u trećem periodu i dugo je uspevao da održava šest poena razlike, iako su naši u par navrata odlazili i preko plus deset. U poslednju četvrtinu ušlo se pri rezultatu 62:54.

 

U poslednjem periodu naša selekcija je brzo došla do dvocifrene prednosti koju je održavala do kraja susreta - 75:63.

Najefikasniji u našoj ekipi bio Avramović sa 14 poena, pratio ga je Jagodić-Kuridža sa 13, Đoković i Ristić imali su učinak od po 12 poena. U poraženom timu Brodžinski je ubacio 23 poena, a Iring 14.

U ponedeljak od 18.00 ove dve selekcije će u Levicama odigrati meč četvrtog kola.

U drugom meču trećeg kola Grupe A Letonije je kao gost savladala Belgiu sa 66:65.

Tabela Grupe A:
Belgija 2/3
Letonija 2/3
Srbija 2/3
Slovačka 0/3 

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво