Читај ми!

Zvezda od sjaja do očaja, Monako trijumfovao posle velikog preokreta

Imali su crveno-beli 20 poena prednosti protiv Monaka, ali su na kraju doživeli poraz 91:80, u utakmici 25. kola Evrolige. Zvezda doživela 14. poraz u sezoni, Monako sve bliži plasmanu u plej-of. Naredni meč ekipa Dejana Radonjića igra u Kazanju protiv Uniksa.

Dva lica pokazali su košarkaši Crvene zvezde u duelu sa Monakom - u prvom poluvremenu su dominirali, bili kreativni i agresivni u odbrani, u nastavku ništa od toga nije krasilo ekipu Dejana Radonjića.

Na kraju, Monako je uspeo da iskoristi veliki pad u igri crveno-belih, iz minuta u minut topio prednost rivala, a na kraju došao i do ubedljive pobede - 91:80.

Posle poraza od Olimpšije u utorak, želeli su košarkaši Zvezde da zabeleže pobedu pred svojim navijačima i odlično počeli meč - igralo se egal do 13:13, a onda je usledila velika serija crveno-belih.

Zvezda je pogađala iz svih oružja, raspucao je Ostin Holins, dok gostujući igrači "nisu videli koš", pa crveno-beli prvu četvrtinu rešavaju u svoju korist 30:19.

Još silnije su nastavili domači u drugoj deonici, u jednom trenutku imali i 20 poena prednosti (45:25), a onda su se opustili i dozvolili rivalu da počne sa reanimacijom. Na poluvremnu Zvezda je vodila 52:42.

U drugom poluvremenu viđeno je sve kontra od prvog - Zvezdini igrači su se mučili u napadu, bili su bez energije u odbrani, pa su izabranici Saše Obradovića iz minuta u minut topili prednost protivnika.

U poslednju četvrtinu ušlo se sa nerešenim rezultatom 64:64, a u poslednjih deset minuta na terenu hale "Aleksandar Nikolić" igrala je samo jedna ekipa.

Sve je polazilo za rukom košarkašima Monaka, koji su i u odbrani zaigrali znatno agresivnije. Zvezdini igrači su gubili lopte, pravili faulove u napadu, promašivali zicere...

Na kraju ishod nije bio mogao da bude drugačiji, nego da pobedi Monako (91:80), koji je tako došao do skora 12/12 i osmog mesta na tabeli Evrolige.

Zvezda je doživela 14. poraz, uz osam pobeda, u takmičenju i nalazi se na 14. mestu na tabeli.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Donatas Motiejunas sa 20 poena, Dvejn Bejkon dodao je 17, a Majk Džejms 10 poena.

U ekipi Zvezde Holins je završio sa 19 poena, Nikola Ivanović postigao je 15, a Ognjen Dobrić 13.

Naredni meč u Evroligi košarkaši Zvezde igraju na teškom gostovanju u Kazanju protiv Uniksa.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара