Читај ми!

Jovanović: Partizan veliki izazov za moju mladu i neiskusnu ekipu

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović rekao je da će utakmica protiv Partizana biti veliki izazov za njegov mladi i neiskusan tim. Partizan i Mega u četvrtak od 17 sati igraju zaostali meč 13. kola ABA lige u hali "Aleksandar Nikolić".

Zbog povreda i bolesti trener Jovanović neće moći da računa na Nikolu Đurišića, Malkolma Kazalona, Karla Matkovića i Aleksandera Balcerovskog, a u sastavu neće biti ni Aleksa Uskoković, koji je u Megu prešao posle 27. decembra, kada je bio prvobitni termin utakmice, pa shodno propozicijama regionalnog takmičenja, neće moći da nastupi na utakmici.

Za utakmicu su upitni i Nikola Jović i Mladen Vujić koji se posle preležanog kovida još uvek nisu našli u punom trenažnom procesu, pa će iz svih navedenih razloga po prvi put ove sezone u sastavu Mege biti Mihailo Mušikić, kao i dvojica juniora Andrej Mušicki i Ahmet Jonović.

"Dolazak Željka Obradovića ne znači mnogo samo za Partizan već za celu košarku u regionu i samim njegovim dolaskom Partizan je istakao najviše ciljeve u oba takmičenja, ABA ligi i Evrokupu. Ako pogledamo njihove rezultate, vidimo da su na pravom putu da njihove ciljeve i ostvare."

"Dobro znamo šta nas očekuje i kako Željkovi timovi igraju, jako agresivno na oba dela terena, u napadu, a posebno i u odbrani", rekao je Jovanović za klupski sajt.

Mega utakmicu protiv Partizana dočekuje sa skorom od šest pobeda i sedam poraza dok Partizan ima skor 13-2.

"Za moj veoma mlad i neiskusan tim ova utakmica biće veoma veliki izazov. Nažalost, moram da istaknem da je ne čekamo u najboljem mogućem raspoloženju, gotovo tri pune sedmice imamo problem sa kovidom, što je ostavilo velikog traga na nas. Pričati o treningu i trenažnom procesu je u ovom trenutku izlišno."

"Moja trenutna želja je da momci koji su imali ne malih problema u prethodnom periodu izađu iz bolesti i ozdrave, a da se oni koji sutra budu na terenu prikažu u najboljem mogućem svetlu, imajući u vidu sve okolnosti",zjavio je trener Mege.

Košarkaš Mege Samson Ružencev je istakao da će se uprkos izostancima, njegova ekipa dati sve od sebe da napravi iznenađenje.

"Spremamo se za utakmicu sa Partizanom koji je sigurno jedna od najboljih ekipa u ligi. Očekuje nas težak meč, pogotovo imajući u vidu povređene igrače koji će propustiti utakmicu, kao i one koji se posle Kovida polako vraćaju na treninge. Bez obzira na to, sigurno je da ćemo se boriti i da ćemo dati sve od sebe da pokušamo napravimo iznenađenje na gostujućem parketu", izjavio je Ružencev.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво