Читај ми!

Obradović: Hamburg promenio odbranu, da budemo spremni na njihove zamke

Ono što je Hamburg promenio u odnosu na prvu utakmicu je da igra različite odbrane, rekao je trener košarkaša Partizana Željko Obradović pred duel sa Hamburgom u Evrokupu.

Crno-beli u sredu od 20:45 sati dočekuju Hamburg u 10. kolu Evrokupa, u hali "Aleksandar Nikolić".

"Oni su ekipa koja igra stalno u istom ritmu, na veliki broj poena. Izuzetno veliki broj šuteva za tri poena, sada u nekim utakmicama u nemačkom prvenstvu su šutirali preko četrdeset puta, u Evrokupu im je prosek preko 30. Imaju jednog igrača koji je na poslednjoj utakmici nemačkog prvenstva šutirao 19 puta za tri poena. Imao učinak 19-7. Posle toga idu na ofanzivni skok", rekao je Obradović za klupski sajt.

U prvom ovosezonskom duelu sutrašnjih rivala, Partizan je slavio sa 97:106.

"Ono što su promenili u odnosu na prvu utakmicu je da igraju različite odbrane. Menjaju, ne igraju na način kako su to igrali u prvoj utakmici i to je ono o čemu bi trebali da vodimo računa i da budemo spremni na te njihove odbrambene zamke. Posle toga, njihova tranzicija i odbrana od kontranapada. To su uslovi ako želimo da pobedimo, te stvari moramo da sprečimo", poručio je Obradović.

Košarkaš Uroš Trifunović, koji je na prethodne dve utakmice bio kapiten ekipe, pred novi duel u Evrokupu nada se dobrom izdanju svog tima.

"Hamburg je ekipa koja je vezala nekoliko pobeda u Evrokupu, igraju dobro u nemačkoj ligi. Mislim da treba maksimalno da uđemo u taj meč, kao i u svaki drugi jer su pokazali da mogu da pobede svakoga u Evrokupu. Dočekujemo ih u Pioniru, nadam se da će dvorana biti puna i da će sve biti kako treba", istakao je Trifunović.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво