Čitaj mi!

KSS: Sonja Vasić i Nikola Jokić najbolji u 2021. godini

Sonja Vasić proglašena je za najbolju košarkašicu, a Nikola Jokić za najboljeg košarkaša Srbije u protekloj, 2021. godini, u tradicionalnom izboru Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

KSS je tradicionalno proglasio najuspešnije u prethodnoj godini prema izboru novinara, a Vasićeva i Jokić dobili su najviše glasova od predstavnika sportskih redakcija.

Specijalna nagrada pripala je muškoj reprezentaciji u basketu, ovajaču zlata na EP i olimpijske bronze, a druga je otišla košarkašicama Srbije, šampionkama Evrope.

Sonja Vasić u godini iza nas završila je igračku karijeru, osvajanjem titule šampiona Evrope sa reprezentacijom, izborom u idealnu petorku turnira Evropskog prvenstva, MVP priznanjem i četvrtim mestom na Olimpijskim igrama u Tokiju, a sve to bilo je dovoljno da u glasanju završi ispred nove kapitenke Tine Krajišnik.

"Hvala novinarima i medijima koji su glasali. Verovatno je poslednja nagrada koju dobijam. Prethodna godina je bila uspešna, ostaje žal da je možda moglo negde više. Stavljam tačku na karijeru, hvala svima. Prvo porodici, saigračicama, trenerima, kao i KS S. Poslednje godine nisu bile lake. Hvala svima još jednom", rekla je Vasićeva nakon dobijanja priznanja.

Centar Denvera, u 2021. godini postao je prvi Srbin koji je proglašen za najkorisnijeg košarkaša NBA lige, osvojio je najviše glasova spotskih novinara, dok je na drugom mestu završio igrač Efesa Vaslije Micić, osvajač Evolige i dvostruki MVP takmičenja.

"Žao mi je što ne mogu da budem sa vama, hvala Košarkaškom savezu Srbije i sportskim novinarima na izboru za najboljeg košarkaša u prošloj godini. Poznavajući odakle dolazim i šta košarka predstavlja za naš narod, to je velika čast i zadovoljstvo za mene. Mnoge legende su dobijale ovu nagradu, veliko je zadovoljstvo za mene i ovo je veliki podstrek za mene da napredujem i budem bolji", rekao je Jokić putem video poruke uz želje za dobro zdravlje ove godine.

Sonji Vasić ovo je bilo treće priznaje za najbolju igračicu, dok je Nikola Jokić najbolji u izboru Košarkaškog saveza bio i 2018. godine.

Priznanja Sonji i Branislavu, ocu Nikole Jokića, uručio predsednik KSS Predrag Danilović.