Читај ми!

Zenit nakon drame i produžetka savladao Zvezdu u dvorani “Aleksandar Nikolić“

Košarkaši Zenita savladali su nakon produžetka Crvenu zvezdu sa 80:76 u meču 18. kola Evrolige. Zenit je zabeležio 12 trijumf u sezoni, dok su crveno-beli ostali na sedam pobeda.

Fantastičan meč u dvorani Aleksandar Nikolić odigrali su Zvezda i Zenit. Tokom celog susreta vodila se velika borba, dosta preokreta, vraćanja u meč, ali nijedna ekipa nije uspela da stekne dvocifrenu prednost. Crveno-beli su propustili priliku da reše meč u regularnom delu. Zenit je iskoristio svoju šansu u produžetku i stigao do trijufa.

Crveno-beli agresivnom igrom od samog početka uspeli su da poremete organizaciju igre protivnika. Zveda je stigla do plus osam - 18:10. Tada je konce napada Zenita preuzeo Beron i usledila je serija protivnika koja je do kraja perioda iznosila 19:3.

Zvezda je uspela da vrati priključak i parira protivniku u drugoj četvrtini. U jednom momentu naša ekipa je ponovo prešla u vođstvo. Međutim, Zenit je brzo vratio prednosti i na poluvremenu imao 44:42.

Crveno-beli su u nastavku stegli odbranu, prva četiri minuta protivnik nije uspeo da postigne pogodak i Zveda je to iskoristila i serijom 8:0 prešla u vođstvo.

Beron je bio zaustavljen u ovim momentima i to je ograničilo opcije u napadu protivnika, koji je za treći period uspeo da ubaci samo šest poena. Naša ekipa je sačuvala prednost i u poslednju četvrtinu ušla pri rezultatu 57:50.

Nastavljena je velika borba na parketu dvorane "Aleksandar Nikolić". Bili Beron je pogodio nekoliko "nemogućih" šuteva. Ipak crveno-beli su odličnom odbranom uspevali da održe prednost. Na pet minuta pre kraja Zvezda je imala pet poena razlike.

Zenit serijom 8:2 uspeva da izjednači i pred poslednja tri minuta igre rezulta je bio 65:65. Nekoliko promašenih napada na obe strane, ipak Mitrović sa linije slobodnih bacanja vraća prednost crveno-belima.

Na 79 sekundi pre kraja dosuđena je namerna lična greška nad Mitrovićem. Ponovo je pogodio oba slobodna bacanja, ali je u napadu koji je usledio Volters promašio šut za tri poena.

Na 38 sekundi pre kraja Zenit je ponovo izjednačio. Zvezda nije uspela da iz dva pokušaja u poslenjem napadu pogodi pa je meč otišao u produžetak.

Zenit je bolje ušao u produžetak i stigao do tri poena prednosti 75:72. Crveno-beli uspevaju da preseku jedan napad koji Kalinić realizuje zakucavanje. Ipak, crveno-beli nisu imali snage i sportske sreće da ponovo preokrenu rezultat i gosti stižu do trijumfa - 80:76.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bili Beron sa  25 poena, a dvocifren učinak imao je još i Mikej sa 13, Lojd je ubacio osam. U timu Zvezde, Volter je ubacio 21 poen, Holins 15, Kalinić 13, a Mitrović 11.  

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво