Читај ми!

"Svemirska" statistika Nikole Vučevića, 20 poena Bogdanovića

Košarkaši Čikaga nadigrali su na gostovanju Atlantu sa 130:118 predvođeni Zekom Levinom i Damarom Derozanom. Na drugoj strani domaćinima nije mnogo pomogla ni odlična igra Kema Rediša, Bogdana Bogdanovića i Tre Janga, koji je preležao kovid. Juta je na gostujućem terenu pobedila San Antonio sa 110:104 opravdavši ulogu favorita.

Atlanta je u Džordžiji dobro počela meč i održavala prednost tokom prvog poluvremena, ali su Bulsi u nastavku uspeli na pojačaju pritisak, načine preokret i dođu do četvrte pobede u nizu.

U efikasnosti su prednjačili Levin i Derozan, nastavivši seriju odličnih igara a odlično ih je pratio crnogorski internacionalac Nikola Vučević.

Damar Derozan je bio najefikasniji igrač meča uz dvostruki dvocifreni učinak od 35 postignutih poena uz deset asistencija i pet skokova, a Zek Levin ga je pratio sa 30 poena uz devet asistencija i četiri skoka.

Istakao se i ostatak time, pre svih Nikola Vučević, koji je ubacio 24 poena uz 17 skokova i šest asistencija.

I Atlanta je bila efikasna, ali to im nije bilo dovoljno da zaustave raspoložene goste.

Tim su predvodili mladi Kem Rediš i Tre Jang uz podršku Bogdana Bogdanovića.

Mladi Rediš je nastavio seriju odličnih igara i meč završio sa 33 poena uz četiri skoka, a Tre Jang se uspešno vratio u igru posle pauze zbog kovida i meč završio sa 29 poena uz devet asistencija.

Odlično ih je pratio i Bogdan Bogdanović sa 20 poena uz četiri skoka i tri asistencije, ali to nije bilo dovoljno da se zaustave raspoloženi Bulsi.

Priliku za revanš Atlanta će imati već za dva dana u Čikagu, kada počinje seriju od šest gostovanja zaredom.

Na gostujućem terenu slavila je pobedu i Juta protiv San Antonija – 110:104 i odličnom timskom igrom nastavila niz od četiri pobede.

Čak šest igrača Jute imalo je dvocifren šuterski učinak, a predvodio ih je Džordan Klarkson kao najefikasniji igrač meča sa 23 poena uz osam skokova i pet asistencija.

Odlično su ga pratili Rudi Gober sa 16 poena i 13 skokova, Bojan Bogdanović sa 19, Australijanac Džo Ingls sa 17, Hasan Vajtsajd sa 13 i Majkl Konli sa 12 poena.

U poraženom San Antoniju Derik Vajt je bio najefikasniji sa 21 poenom, a pratio ga je Dag Mekdermot sa 17 postignutih poena. 

U poslednjim sinoćnim mečevima, Bruklin je ubedljivo nadigrao LA Kliperse sa 124:108 uz novu sjajnu i efikasnu igru Džejmsa Hardena, kome je malo nedostajalo da ostvari novi trostruki dvocifren učinak.

Boban Marjanović je u igri bio manje od tri minuta i simbolično doprineo pobedi Dalasa nad Portlandom – 132:117. 

NBA mečevi:

Šarlot – Hjuston 123:99
Atlanta – Čikago 118:130
Minesota – Boston 108:103
San Antonio – Juta 104:110
Finiks – Memfis 113:114
Portland – Dalas 117:132
LA Klipers – Bruklin 108:124

четвртак, 16. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара