Читај ми!

Oglasio se suspendovani trener i roditelji devojčice na koju je nasrnuo

Nekoliko dana internetom se deli snimak na kome se vidi kako je trener ženskog košarkaškog kluba Radnički iz Kragujevca verbalno i fizički nasrnuo na jednu od igračica. Dokaz za incident je zvanični snimak Košarkaškog saveza Srbije, koji upravo zbog ovakvih situacija snima utakmice mlađih kategorija.

Na snimku incidenta, koji se dogodio tokom košarkaške utakmice u Smederevskoj Palanci 27. novembra, jasno se vidi da trener viče na igračicu pa kreće rukom ka njenoj glavi, i to u prisustvu ostalih košarkašica. Snimak je objavila tetka petnaestogodišnje devojčice na svom tviter nalogu, uz molbu da se "zaustavi nasilje nad decom".

"Na jednom od tajm-auta dok je bila uplakana, trener joj je prišao udario je po glavi, nekontrolisano vikao, unosio joj se u lice što je kod nje izazvalo strah, razočaranje, emotivnu i fizičku bol koju je doživela u tom trenutku", rekla je majka devojčice, Biljana Pavlović.

Nadležni u Sportskom društvu Radnički iz Kragujevca su protiv trenera Branka Zečevića pokrenuli disciplinski postupak, a po isteku suspenzije biće mu uručeno rešenje o raskidu ugovora o radu.

"Mi smo odluku doneli, ovo treba najoštrije osuditi. Sigurno će ovo biti okidač da se preispita rad 35 angažovanih trenera u sva četiri sporta ovde kod nas a poslaćemo poruku i široj zajednici da se provere psihološki profili trenera", potvrdio je direktor Sportskog društva Radnički iz Kragujevca, Bratislav Uraković.

Trener Branislav Zečević nije želeo pred kamere. Poručuje da nije bio zlonameran i da se, kako tvrdi, to desilo u žaru utakmice.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво