Читај ми!

Važna pobeda Partizana posle rovovske borbe u Parizu

Košarkaši Partizana ostvarili su veoma tešku pobedu nad Metropolitanom u Parizu, u šestom kolu Evrokupa. Partizan je u jednom od derbija vodio pravi košarkaški rat sa protivnikom, ali je uspeo na kraju da trijumfuje, rezultatom 89:82.

Crno-beli su tako došli do petog trijumfa (imaju samo jedan poraz) i nalaze se u vrhu tabele grupe A zajedno sa Lokomotivom iz Kubanja, koja ima isti učinak.

Duel sa Metropolitanom bio je izuzetno težak, napet i neizvestan od prvog do poslednjeg minuta – ekipe su se mnogo puta smenjivale u vođstvu, a sve je odlučeno sredinom četvrte četvrtine.

Zahvaljujući Kevinu Panteru, predstavnici srpskog kluba dobro su se držali protiv raspoloženog protivnika, koji je u svojim redovima imao raspucanog Kita Hornsbija.

Njih dvojica imali su pravi mali međusobni obračun u prvom poluvremenu, pogađali su iz svih pozicija i predvodili saigrače.

Međutim, u nastavku je viđena drugačija slika jer su, pre svih, izabranici Željka Obradovića drastično popravili odbranu i to se odrazilo na rezultat.

Crno-beli su otpor rivala slomili početkom četvrtog perioda, kada su se serijom prvo odlepili, a onda u dva navrata otišli i na dvocifrenu razliku.

Nošeni navijanjem velikog broja navijača sa tribina, igrači Partizana su sačuvali zalihu i upisali peti trijumf.

Prva figura utakmice bio je spomenuti Panter, koji je postigao 28 poena i upisao dve asistencije. Zek Ledej je dodao 15 uz pet skokova, a poen manje imao je Alen Smailagić, uz nekoliko fantastičnih zakucavanja.

Na drugoj strani, najefikasniji su bili Hanter i Mišino sa po 16 poena.

U grupi A odigrana su već tri meča, Lokomotiva je u Krasnodaru posle preokreta savladala Trento 97:95, Lietkabelis je bio ubedljiv protiv Huventuda 87:77, Andora je deklasirala Turk Telekom 98:75, dok je Šljonsk pobedio Hamburg 87:71.

 

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво