Читај ми!

Katastrofalan šut Dalasa pomogao preokretu Bruklina

Košarkaši Bruklin netsa savladali su na gostovanju u Teksasu ekipu Dalasa sa 102:99, nakon preokreta u drugom poluvremenu.

Maveriksi su ispustili pobedu nad Bruklinom, zahvaljujući katastrofalnom šutu sa distance.

Dalas je za tri poena šutirao neverovatnih 9/46, od čega su dva najbitnije trojke promašene u poslednja dva napada, za potencijalno izjednačenje i produžetak.

Domaćin je veoma dobro ušao u meč i nagovestio favorizovanom rivalu da će morati dobrano da se pomuči da bi došao do pobede.

Nakon prvih 12 minuta, Dalas je vodio sa šest poena, da bi na poluvreme odneo dvocifrenu ralziku, koja je iznosila 12 poena. Najveća prednost iznosila je 17 poena u korist Dalasa.

Početkom treće deonice, delovalo je da Bruklin nema ono što je potrebno da bi slavio u Teksasu, ali su, kako je vreme odmicalo u drugom poluvremenu, Netsi hvatali priključak.

Na krilima Durenta i Hardena, gosti u poslednjoj četvrini prave preokret i u neizvesnu završnicu ušli sa poenom prednosti, koliko su imali na dva i po minuta do kraja meča.

Poenima Durenta, Bruklin stiče tri poena prednosti, koje su uspeli da odbrane do kraja susreta. Dalas se mučio čitav meč u šutu za tri poena, a veoma bitne šuteve za tri poena u poslednjim sekundama promašili su Dončić i Hardavej junior. 

Durent je predvodio Netse sa 24 poena, jedan manje uz 12 asistencija i devet skokova imao je Harden, dok je Oldridž ubacio 15 poena.

Dončić je u redovima Dalasa ubacio 28 poena, Porzingis je postigao 17, a Hardavej 11 poena.

Srpski košarkaš Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Dalas ne blista na startu nove sezone, pošto ima učinak od 11 pobeda i 12 poraza i sedmi je na Zapadu, dok Bruklin sa druge strane pronalazi formu i ima 17 pobeda i sedam poraza, što je najbolji skor na Istoku.

Rezultati sinoćnih mečeva NBA lige:

San Antonio - Njujork 109:121
Dalas - Bruklin 99:102
Lejkersi - Boston 

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи