Читај ми!

Letonija u finišu slomila otpor Slovačke, pobede "zmajeva" i "sokola"

Košarkaši Letonije savladali su Slovačku u Rigi 82:74, u utakmici drugog kola kvalifikacija za Mundobasket. Bosna i Hercegovima odnela bodove iz Bugarske, Crna Gora ubedljiva protiv Portugalije, Makedonci poraženi u Ukrajini.

Letonija je ostvarila prvu pobedu u Grupi A kvalifikacija za Mundobasket 2023. godine, a u Rigi je, teže nego očekivano, savladana selekcija Slovačke 82:74.

Letonci su odigrali izjednačen meč sa Slovacima, koji važe za autsajdere u grupi u kojoj se takmiči i Srbija, a malo je nedostajalo da ekipa selektora Meleščenka dođe do iznenađenja.

Domaći tim pitanje pobednika rešio je u drugom delu poslednje četvrtine, kada se serijom 15:2 odlepio na nedostižnih +9.

Letoniju je predvodio fantastični Rikardas Lomaž, koji je i u Beogradu bio najzapaženiji, ubacivši 28 poena (trojke 6/13), dok je na drugoj strani najbolji bio Vladimir Brodzijanski sa 21.

Belgija je prva na tabeli sa dve pobede, Srbija i Letonija imaju polovičan učinak, dok je Slovačka poslednja sa dva poraza.

Selekcija Bosne i Hercegovine zabeležila je i drugi trijumf u kvalifikacijama, pošto je u Botevgradu savladala Bugarsku sa 85:75.

"Zmajeve" su do pobede predvodili Halilović sa 21, Musa sa 17 i Sulejmanović sa 14 poena.

U okviru iste grupe G, Litvanija je slavila u Češkoj 74:66.

Crna Gora je u Podgorici savladala Portugaliju 83:69 i došla do prve pobede u Grupi E.

Naturalizovani Amerikanac Džastin Kobs bio je najefikasniji u ekipi selektora Radovića sa 22 poena.

U okviru iste grupe, Francuska je bila ubedljiva u Mađarskoj 78:54 i ostvarila drugu pobedu u isto toliko odigranih mečeva.

U okviru Grupe G, Severna Makedonija je poražena u Ukrajini 78:61.

To je drugi poraz za ekipu selektora Dragana Bajića, a najefikasniji na meču bio je Ukrajinac Pustovij sa 18 poena.

Španija je opravdala ulogu favorita i ubedljivo savladala Gruziju 89:61, čime drži prvo mesto u Grupi G sa dva ostvarena trijumfa. 

Rusija je ubedljivo savladala Island 89:65 u okviru Grupe H i ostvarila drugu pobedu u kvalifikacijama, uz 14 poena Zubkova i 12 Toropova, dok je Italija u neizvesnom meču trijumfovala protiv Holandije 75:73 i zabeležila prvu pobedu u kvalifikacijama.

Evropske kvalifikacije za Mundobasket nastavljaju se krajem februara, kada će biti organizovan drugi Fibin "prozor", a Srbija će odigrati dva duela sa selekcijom Slovačke.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво