Čitaj mi!

Košarkaši protiv Letonije počinju kvalifikacije za Mundobasket, Pešić računa na debitante

Košarkaši Srbije domaćini su selekciji Letonije u prvom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine. Utakmica u hali “Aleksandar Nikolić“ počinje u 20 časova, a njen tok i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.

Selektor Svetislav Pešić imao je velikih problema sa sastavom tima zbog obaveza igrača prema klubovima i njihove mogućnosti da dođu na zakazane pripreme i mečeve kvalifikacija, ali se u Beogradu na kraju našlo 18 igrača sa prvobitnog spiska.

Pešić je odredio tim koji će se suprotstaviti Letoniji, a na njemu se nalazi nekoliko debitanata..

Ekipu će predvoditi Miloš Teodosić, a pored kapitena u sastavu su Nikola Jović, Alen Smailagić, Balša Koprivica, Marko Jagodić Kuridža, Jovan Novak, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Rade Zagorac, Uroš Trifunović i Nemanja Dangubić.

Posle večerašnjeg duela sa Letonijom košarkaška reprezentacija putuje za Belgiju gde ih za tri dana u Monsu očekuje duel sa tamošnjom selekcijom u drugom kolu.

"Orlovi" se za odlazak na završni turnir koji se održava u tri države Japanu, Indoneziji i Filipinima, bore u grupi A, gde su im rivali Letonija, Belgija i Slovačka.

Utakmica košarkaša Srbije i Letonije počinje u 20 časova, a njen tok i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.