Čitaj mi!

Nastavljena "bežanija" iz Mornara, potraga za Dejvisom u Baru

Košarkaši klub Mornar iz Bara ponovo ima problema sa disciplinom igrača, a posebno Amerikanaca koji su nastavili da prkose propisima. Barani sezonama unazad prijavljuju da im određeni igrači jednostavno nestanu ili prestanu da se javljaju, posle čega sledi raskid saradnje. Poslednji u nizu je Kori Dejvis.

Prošle sezone Mornar je imao problem sa Džonijem Hamiltonom, koji je tada u Bar stigao iz Fenerbahčea.

Hamilton je nakon utakmice protiv FMP-a u Beogradu nestao, a klub ga je suspendovao, dok je pre dve godine "pobegao" i Bronson Kenig.

Slična situacija je i sada, pošto se Kori Dejvis oglušio o klupska pravila i prestao da dolazi na treninge.

Trener ekipe Mihailo Pavićević je nakon utakmice sa Splitom u ABA ligi otkrio da Dejvisa čeka ista sudbina kao i njegove prethodnike jer o njemu nema ni traga ni glasa.

Pavićević je rekao da je Amerikanac odbijao da trenira, da se žalio na povredu pred meč sa Iraklisom u Solunu, a da je po dolasku u Bar ustanovljeno da nema nikakvih problema.

"Mi smo ušli oslabljeni u meč. Luis je zbog povrede zadnje lože van terena, a za Dejvisa smo angažovali potragu. Čovek je nestao. Odbio je da trenira, dok smo bili u Solunu. Odbio je da igra utakmicu u Solunu, pravdajući to povredom. Čim smo došli, lekarskim pregledom je ustanovljeno da se ne radi o povredi. Odmah ćemo reagovati. Biće suspendovan. Ide prijava moja Disciplinskoj komisiji. Ta suspenzija ide tim putem Savezu, Fibi... Mislim da je ta priča završena", rekao je Pavićević na konferenciji za medije.

"Klub će sa svoje strane uraditi sve da ga najstrože kazni. Kad smo se vratili sa puta već pet prijava na njegovo ponašanje sam uputio Disciplinskoj komisiji. Prosledili smo to njegovom menadžeru. Ne znamo gde je – tri dana se nije pojavljivao na treningu, niti se javljao kome", poručio je Pavićević.