Читај ми!

Pešić nije skratio spisak, problem okupljanja za kvalifikacione utakmice SP

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je na konferenciji za medije istakao da nije menjao ranije objavljeni spisak igrača za predstojeće mečeve kvalifikacija za Mundijal, ali i da se i on i igrači susreću sa velikim problemom zbog obaveza prema klubovima i njihove mogućnosti da dođu na zakazane pripreme i mečeve kvalifikacija za Mundijal.

Selektor Pešić je rekao da nije menjao širi spisak od 24 igrača koji je pre nedelju saopštio, a na kome su bila i osmorica igrača iz Evrolige, ali je njihovo učešće pod velikim znakom pitanja jer se njihovi mečevi igraju u isto vreme kad i mečevi kvalifikacija.

Selektor Pešić je istakao da su svi do sada pozvani igrači iskazali želju da daju svoj doprinos reprezentaciji ali da zbog zgusnutog rasporeda klupskih utakmica mnogi imaju problema da doputuju u Beograd.

Istakao je da je za sutra zakazan otvoreni trening u hali "Aleksandar Nikolić" kada će se znati i precizniji sastav tima koji zavisi od toga koji će sve igrači biti u mogućnosti da se pridruže timu.

Naglasio je da iz istih razloga ne može računati na igrače iz NBA lige, ali je tim ojačan mladim perspektivnim igračima kojima će ovo biti veliki izazov.

Košarkašku reprezentaciju Srbije očekuju mečevi protiv Letonije u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić" 25. novembra, a potom tri dana kasnije protiv Belgije u Monsu.

Orlovi" će se za odlazak na završni turnir koji se održava u tri države Japanu, Indoneziji i Filipinima, boriti u grupi A, gde su im rivali Letonija, Belgija i Slovačka.

Selektor je naglasio da se uz ove kratkoročne ciljeve, reprezentacija priprema i razmišlja i o dugoročnim ciljevima kao što su i Olimpijske igre.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво