Čitaj mi!

Obradović: Oni su se nudili, a mi nismo znali da uzmemo

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović posle pobede protiv Lijetkabelisa nije bio zadovoljan igrom svog tima. Posebno je istakao da su zbog propusta u odbrani nepotrebno dozvolili da gostujući tim povremeno preuzme inicijativu.

Crno-beli su slavili protiv litvanskog tima sa 84:77 u petom kolu Evrokupa ali njihov trener nije bio zadovoljan prikazanom igrom.

"Osećaj je da smo igrali dosta dobro u nekim momentima i više puta imali po 10 poena razlike, ali smo dozvoljavali da se vrate", izjavio je trener Obradović.

Ukratko je analizirao meč konstatujući da su crno-beli imali dosta propusta u odbrani i u nekoliko navrata prepuštali inicijativu suparnicima.

"To su problemi u našoj igri, nekada ne razumemo kako igramo odbranu. Oni su se nudili, a mi nismo znali da uzmemo. Nekoliko puta smo imali 10 poena prednosti i sa klupe zvali odbranu, a igrači nisu ispunili. Čista dekoncentracija, pričamo o odbrani čovek na čoveka, tu moraš da budeš fokusiran. Ne pričam o zoni u koju su oni recimo stali sad na kraju. Važna pobeda, čestitam igračima i hvala svima koji su došli da nas podrže", rekao je Obradović na konferenciji posle meča.

"Ovaj tim je šuterski orijentisan, a mi kasnimo za igračima. Zašto kasnimo? Videćemo na snimku. Ledej i Panter imaju iskustvo i ko još? Koprivica? Smailagić? Glas? Ovo je novembar, ko je očekivao da ovako bude u novembru svaka mu čast", dodao je trofejni stručnjak.

Obradović je objasnio zbog čega je večeras kapiten bio Nemanja Dangubić umesto Radeta Zagorca.

"Ništa specijalno, to je samo moja odluka. Ja sam jedini čovek koji ima odgovornost za takve stvari. Ja sam rešio da Dangubić bude kapiten. Niko drugi ne može da odluči osim mene. To je sve nešto što je normalno, jer ja sa ovim igračima živim 24 sata," rekao je Obradović.

"Odluke donosim isključivo u interesu tima, na osnovu onoga što rade na treninzima, kako se ponašaju. Pored Zagorca nisu igrali ni Trifunović, Kuruc i Miletić. To ne znači da neće igrati u sledećim mečevima. Svaki od njih je važan i mora da bude spreman da doprinese pet sekundi ili 39 minuta i 55 sekundi. Svako ko nosi ovaj dres mora da zna da se od njih to očekuje", poručio je Obradović.