Čitaj mi!

Obradović pred derbi: Da bude sportski i dostojanstveno

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović uoči "večitog" derbija u osmom kolu ABA lige, izjavio je da se ne radi o bilo kakvoj utakmici, da je rivalstvo između Zvezde i Partizana je opštepoznato, te da je to utakmica koja se komentariše ne samo u Beogradu i Srbiji, nego u celoj Evropi.

Najtrofejniji evropski trener posle skoro tri decenije ponovo će biti na klupi Partizana u večitom derbiju.

"Mislim da je to dobro za košarku, mislim da je to dobro za sve ljude koji vole košarku i nadam se da će sutra biti lepa utakmica i da će sve biti na nivou na kome bi svi mi želeli da bude", izjavio je Obradović za klupski sajt.

"Da bude sportski, dostojanstveno, mi ćemo sve uraditi sa naše strane da bude tako", dodao je on.

Obradović je svestan kvaliteta i reputacije protivnika. 

"Probali smo da se pripremimo na najbolji mogući način, svesni smo kvaliteta koji ima Crvena zvezda, ali probaćemo da damo sve od sebe u toj utakmici. Da vidimo koliko u ovom trenutku možemo da se nosimo sa jednom evroligaškom ekipom", poručio je Obradović.

Kapiten crno-belih Rade Zagorac istakao je da je Zvezda izvrsna ekipa, sastavljena sa ambicijom da odbrani titule u svim takmičenjima u kojima je osvojena.

"Sklopljena je od niza iskusnih, ostvarenih igrača koji dugo igraju na jako visokom nivou. Što je otprilike suprotnost onome kakvu smo mi ekipu sastavili. Kada poredimo dva tima, iskustvo je sigurno na njihovoj strani, u ovom delu sezone spremnost da se ide na rezultat, takođe. Ono na šta se mi oslanjamo je potencijal i da u toku sezone dižemo nivo igre kako bismo u ključnim trenucima imali šansu da ostvarimo svoje embicije. Ova utakmica ima veliku važnost, neće biti nimalo lako, očekujemo interesantnu i vatrenu atmosferu i u skladu sa time smo se pripremali", rekao je Zagorac.

Utakmica između Zvezde i Partizana igra se u nedelju od 19 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".