Читај ми!

Popoviča pitali za Dončića, a on pričao o Jugoslaviji

Govoreći o kvalitetima Luke Dončića, trener San Antonija Greg Popovič ponovo je otvorio pitanje kakva bi reprezentacija Jugoslavije bila da nije bilo raspada države.

Za Popoviča je poznato da ima korene sa ovih prostora, često kroz njegove izjave provejava "jugonostalgija", pa je čuveni trener nekako sa setom pričao o kvalitetima Luke Dončića.

"Zamislite da je Jugoslavija jedna zemlja i da su svi ti igrači u jednom timu. Slovenci, Hrvati, Srbi, Hercegovina, svi. To je baš kul. Luka me uvek podseti kako igrači sa tih prostora dođu u ligu (NBA) i postanu veliki. Ne prosečni, veliki", rekao je Popovič.

Selektor američke reprzentacije i trener Spursa prisetio se i starijih igrača koji su u NBA došli sa prostora bivše Jugoslavije.

"Prisetim se uvek Divca, Paspalja, Kukoča i Petrovića i igrača sa kojima su igrali u timu. Slično kao Argentinci pre nekoliko godina. To mi je prva pomisao. A druga je - kako dođavola postaneš tako dobar u maloj zemlji. Znam da nije igrao na uličnim terenima poput onih u Njujorku, Los Anđelesu ili Čikagu svaki dan, protiv jake konkurencije. Možda je igrao svaki dan, ali ne u takvoj konkurenciji. Zato treba prepoznati košarkaške programe i trenere koje imaju. Nivoi igre i kroz šta njihovi treneri moraju da prođu da bi postali treneri. Koliko su igrači disciplinovani, koliko često i naporno treniraju, koliko su ozbiljni", rekao je Kouč Pop.

Za kraj, Popovič je još jednom pohvalio Dončića i istakao njegove kvalitete.

"Lično, volim koliko je emotivan, kako uživa u igri. Ponekad bude frustriran, a onda se naljuti zbog nečega. Ponekad umire od smeha i uživa u prolazu koji je napravio ili u trojci koju ti je zabio 'u lice'. Jednostavno je zabavno gledati, samo je zabavno, a on je neverovatan igrač", završio je Popovič.

Inače, Dončić je bio najbolji igrač Dalasa u pobedi nad San Antoniom 104:99.  

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво