Читај ми!

Zoran Lukić selektor košarkaške reperezentacije Rusije

Srpski trener Zoran Lukić zvanično je novi selektor košarkaške reprezentacije Rusije, objavio je tamošnji savez. Kako je saopšteno, Lukić će nastaviti da vodi i ruski klub Nižnji Novgorod, a u drugoj polovini novembra održaće prvi trening kamp reprezentacije.

Lukić je na selektorskoj poziciji zamenio Sergeja Bazareviča, koji je smenjen nakon neuspeha na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

"Krajem septembra imao sam prvi sastanak sa Andrejem Kirilenkom i rukovodstvom federacije. I ove srede sam izneo svoju filozofiju, svoje stavove o pravcu u kom bi ruski tim trebalo da se dalje razvija", rekao je Lukić za sajt Košarkaškog saveza Rusije nakon imenovanja.

Govoreći o načinu budućeg rada sa reprezentacijom, uporedio je to sa dosadašnjom strategijom u matičnom klubu.

"U Nižnjem se tradicionalno trudimo da održimo maksimalan balans između postizanja sportskih rezultata i pružanja treninga mladim igračima. Trenerima je često teško da pronađu ovu sredinu, ali već dugi niz godina u svemu tome, za mene tu nema ništa novo. To je ono što se od mene očekuje u ruskom timu. Velika je čast voditi reprezentaciju, ali takvu ponudu bih prihvatio samo za dve reprezentacije - Rusije i Srbije", zaključio je Lukić.

Lukić je veći deo trenerske karijere proveo u Rusiji, počeo u Beopetrolu, a 2006. godine postao je trener druge ekipe moskovskog CSKA.

Posle dve godine prešao je u Nižnji, u kome je proveo više od šest godina pre odlaska u turski Banvit. 2017. godine ponovo je preuzeo Nižnji.   

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара