Читај ми!

Radonjić: Da dobrom igrom iskontrolišemo kvalitete Albe

Na nama je do dobrom igrom dođemo do kontrole kvaliteta njihove igre i da im ne dozvolimo da oni nametnu svoj ritam, rekao je trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić pred meč sa Albom u Evroligi

Crveno-beli sutra od 19 sati dočekuju nemački tim u petom kolu Evrolige u hali "Aleksandar Nikolić".

"Nastavili su sa sistemom koji je postavio trener Aito, sada je tu njegov pomoćnik koji je dugo radio sa njim. Nastavili su sa prepoznatljivim načinom igre. Napravili su dosta promena u timu i sigurno će biti potrebno vreme igračcima da uđu u taj ritam i folozofiju igre, zadržali su i kvalitet koji su imali. Na prvom mestu tu je Sikma, zaslužuju apsolutni respekt, sigurno sa dobrim iskustvom putuju za Beograd", rekao je Radonjić novinarima u hali "Aleksandar Nikolić".

"Imaju dobra iskustvo igranja ovde, na nama je do dobrom igrom dođemo do kontrole kvaliteta njihove igre i da im ne dozvolimo da oni nametnu svoj ritam igre. Posle dugo vremena imamo situaciju da igramo u Pioniru evroligašku utakmicu pred našim navijačima. Ako bude atmosfera makar približna onome kako je znalo da bude na utakmicama Evrolige ovde, sigurno da će to biti veoma značajno za nas", istakao je Radonjić.

Crveno-beli su nakon pet utakmica u kratkom vremenskom periodu imali malo više vremena da se osveže pred duel sa nemačkom ekipom.

"Ritam je od početka bio veoma zgusnut, imali smo utakmice na svakih tri dana na početku sezone, a posle i nedelju sa duplim programom. Uz sve probleme koje smo imali sa odsutnim igračima bilo je jako zahtevno i teško. Nakon tog ciklusa imali smo četiri dana do utakmice Albom. Pokušali smo da iskoristimo to na najbolji mogući načcin, ali i razmišljali o igračima koji se polako vraćaju u ekipu. Uradili smo što smo i planirali i paralelno se pripremali za utakmicu sa nemačkim timom", zaključio je Radonjić.

Mitrović i Lazarević: Fokus svih 40 minuta

Košarkaši Crvene zvezde Luka Mitrović i Stefan Lazarević kažu da će koncentracija biti ključan faktor u duelu sa berlinskom Albom u Evroligi.

"Očekuje nas jedan kvalitetan tim, koji ima dosta problema sa povredama na početku sezone i zbog toga je bilo dosta oscilacija u njihovim rezultatatima i igri. To je svakako tim koji, ako mu se dozvoli da igra kako ume, može da napravi problem svakoj ekipi, pa tako i nama. Fokus 40 minuta, pre svega u odbrani, da iskoristimo sve njihove slabije strane u skraćnoj rotaciji. Nadam se da ćemo pred punim tribanama doći do nove pobede", rekao je Luka Mitrović novinarima u hali "Aleksandar Nikolić".

Crveno-beli su posle gustog raspored imali dužu pauzu bez utakmica.

"Svakako je prijalo posle četiri-pet mečeva u sedam dana. Odmorili smo, napunili smo baterije koliko-toliko i imali prvi-drugi put u sezoni da spremimo meč kao ljudi. Svakako ori dočekujemo sutrašnji mec", zaključio Mitrović.

Njegov saigrač Stefan Lazarević ističe da je tim na pravi način iskoristio pauzu,

"Izašli smo iz nekog teškog perioda i iskoristili smo da se rehabilitujemo, odmorimo i pripremimo za meč. Alba je nezgodna ekipa godinama unazad, čija se igra bazira na velikoj slobodi i individualnoj slobodi igrača. Moramo da anulirmao sve njihove prednosti, da individulano pružimo otpor svakom igraču i da budemo fokusirani i spremni da odgovorimo na njihovu igru", poručio je Lazarević.

"Ključ pobede je fokus kroz celu utakmicu i jaka odbrana. Da otvorimo dobro utakmicu, igramo na našem terenu i da to pokušamo da gradimo svih 40 minuta. Ja se nadam da će to biti dovoljno za pozitivan ishod", rekao je Lazarević.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво