Читај ми!

Karim Abdul Džabar: Irving ugrožava sve oko sebe time što se ne vakciniše

Oko 95 odsto NBA košarkaša je vakcinisano protiv Kovida 19, ali u ovom trenutku priča se samo o jednom igraču – zvezdi Bruklin Netsa Kajriju Irvingu, koji ne želi da se vakciniše i koji je zbog toga suspendovan (i, posledično, gubi velike količine novca, uporedo sa tim što sama njegova ekipa trpi njegovim neigranjem). Svoj stav, u razgovoru za Si-En-En, povodom ovog pitanja izneo je i legendarni Karim Abdul Džabar.

On je svoju odluku nedavno objavio na društvenim mrežama, kada je odlučeno da mu neće biti dozvoljeno čak ni da trenira sa ekipom.

On je istakao da "ne želi da bude heroj niti zlikovac", već da je u pitanju samo "njegova želja da uradi ono što smatra da je najbolje za njega, upravo kao što drugi rade vakcinišući se".

Karim Abdul Džabar, šestostruki NBA šampion i član dvorane slavnih, aktivno propagira benefite i važnost vakcinacije.

"Razumem Kajrija kada kaže da želi da uradi ono što njemu odgovara, ono što se njemu čini ispravnim, ali to što se njemu čini ispravnim može da ugrozi druge ljude. Njegove saigrače, njihove porodice, ljude koji rade u Netsima. On ih izlaže riziku. Kao takav, on nije dobar saigrač, najprostije. I on to mora da shvati", rekao je Džabar.

"Ti ljudi moraju da urade sve kako bi se zaštitili. Maske i vakcine dokazano rade upravo to i, iskreno, ja ne znam o čemu on govori", zaključio je Karim Abdul Džabar. 

 

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво