Čitaj mi!

Bajić: Zvezda je sigurno najkvalitetniji tim ABA lige

Trener košarkaša Igokee Dragan Bajić očekuje da će duel protiv Crvene zvezde u trećem kolu ABA lige biti jedan lep praznik košarke u Laktašima.

Košarkaši Igokee i Crvene zvezde igraju u nedelju od 19 sati u regionalnom takmičenju.

"Posle PAOK-a u goste nam dolazi aktuelni šampion ABA lige i učesnik Evrolige tim Crvene zvezde, koji je sigurno tim koji ima velike simpatije na ovim prostorima i nadam se da će dvorana biti ispunjena. Tu je dosta igrača koje on poznaje već duži period i neki igrači koji su se vratili, a koji su radili s njim. Ono što stvarno moram da istaknem da Zvezda u otvaranju sezone, da ne spominjem kroz kakve su probleme prolazili u proteklom periodu, igra jednu stvarno sjajnu košark", rekao je Bajić za sajt takmičenja.

Trener Igokee poseban akcenat stavio je ne defanzivu rivala.

"Pogotovo moram da istaknem taj neki deo koji ja obožavam kada je u pitanju njihova igra, to je stvarno jedna ogromna črstina kada je odbrana u pitanju. Defanzivni zadaci se odrađuju na jednom najvišem nivou. Samim tim iz jedne dobre odbrane i taj napad dosta dobro funkcioniše. Mogli smo da vidimo kako su bili dominantni protiv jednog kvalitetnog protivnika kao što je Makabi, i ono što ja mislim u ovom momentu da je početak sezone da je Zvezda sigurno najkvalitetniji tim ABA lige, gledajći roster i same igre koje pružaju na parketu".

Bajić je istakao da je njegov tim pokušao da se odmori od naporne i zahtevne utakmice s Paokom i da se spremi za utakmicu protiv Crvene zvzede.

"Iz mog ugla gledano, po pozicijama igrača, sigurno će me razumeti, da ja kao trener nemam ni na jednoj poziciju nekakvu prednost sa koje bih mogao da zapretim ekipi Crvene zvezde. Međutim ono ddto sam rekao svojim igračima, ja kao trener sa belom zastavom sa ovim timom neću izaći ni pred jednu ekipu i tako će biti i protiv Crvene zvezde.

Pokušaćemo da damo maksimum od sebe, da pružimo ogroman napor i da se kvalitetnijem protivniku suprotstavimo na što bolji mogući način. Gledajući svo ovo što sam rekao, ako nam se ukaž i promil, nadam se, nekakve šanse mi ćemo je znati iskoristiti", zaključio je Bajić.