Читај ми!

Radonjić pred Makabi: Težak meč, čeka nas puna dvorana

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da će njegov tim imati težak zadatak na gostovanju Makabiju u meču drugog kola Evrolige. Nejt Volters naglasio da je ključ u odbrani, a Ognjen Kuzmić da će ekipa dati sve od sebe.

Crveno-beli u četvrtak od 20.05 časova igraju protiv Makabija u drugom kolu Evrolige, a očekuje se da će za "ponos Izreala" u tom meču debitovati Matijas Lesor, nekadašnji košarkaš Zvezde, koji se i ove sezone poveziovao sa srpskim klubom.

"Makabi je sa nekoliko novih igrača, na čelu sa Vilbekinom, dobar i iskusan tim koji je startovao sa pobedom. Čeka nas atmosfera dobra za domaćina u Tel Avivu, gde će kako je najvaljeno biti puna dvorana i pomoći će timu da dođe do pobede. Atletski su dobra ekipa, moramo da kompenzujemo naše koncepcijske slabosti u ovom trenutku, da svi zajedno napravimo korak više da bismo mogli da budemo konkurentni", rekao je Radonjić novinarima u hali "Aleksandar Nikolić".

On je istakao da je zdravstvena situacija pred ovaj duel slična kao protiv Budućnosti.

"Holins će ići sa nama, ali su male šanse da može da nam pomogne sutra. Sve ostalo isto kao pred Budućnost. Stefan Lazarević je nezgodno pao, ugruvao se malo i ništa ozbiljnije. Bar smo tu dobro prošli", rekao je Radonjić i dodao da je Maik Cirbes u izolaciji zbog korone, a da će Branko Lazić još sedam dana raditi vežbe i ako sve bude dobro da će početi sa treninzima.

Trener crveno-belih istakao je da klub nije u kontakt ni u pregovorima ni sa jednim igračem, kao i da se zalaže za vakcinaciju sportista i da sam čeka treću dozu vakcine.

Volters: Dobra odbrana ključna; Kuzmić: Daćemo sve od sebe

"Težak raspored na početku sezone, ali želim da igramo dobro i na prvom mestu čvrsto. Očekuje nas utakmica na mestu koje nije lako za igranje, imaju dobru atmosferu, navijače koji su uz tim i koji im daju dosta energije."

"Moramo da odigramo dobru odbranu, da svedemo broj izgubljenih lopti na minimum i to je osnov", rekao je Volters novinarima pred polazak ekipe u Tel Aviv.

Američki plejmejker osvrnuo se i na sastav rivala.

"Imaju dosta sjajnih igrača, ali sve kreće od Vilbekina. Moramo maksimalno da mu otežamo posao, bez lakih i otvorenih šuteva. Igrali smo dobro u predsezoni, ali pobeda protiv Budućnosti u sjajnoj atmosferi pred našim navijačima nam mnogo znači za nastavak sezone" rekao je Volters.

Centar crveno-belih Ognjen Kuzmić smatra da je pobeda protiv Budućnosti dala nivo samopuzdanja pred duel sa ekipom Izraela.

"Znamo da imaju odličnu ekipu, idemo da damo sve od sebe, da odigramo što bolje možemo", rekao je Kuzmić.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво