Читај ми!

Mitrović: Ogromna pobeda u ovakvom momentu

Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da bi ogroman trijmuf protiv Budućnosti teško bio ostvaren da nije bilo navijača. Prokomentarisao je značaj pobede kao i taktičke promene u timu izazvane brojnim izostancima saigrača zbog zdravstvenih problema.

Crveno-beli su sinoć u derbiju drugog kola ABA lige pobedili Budućnost sa 71:63 na domaćem parketu, a najefikasniji igrač meča je naglasio važnost pobede u vrlo teškom trenutku za tim.

"Ogromna pobeda za nas u ovakvom momentu, gde čekamo da nam se priključe saigrači koji su vukli probleme s povredama tokom, gotovo celih priprema, pa se drugi vrate, onda stignu novi problemi. U takvim uslovima je teško organizovati treninge i trenirati, a kamoli igrati utakmice protiv ovakvih rivala protiv kojih smo mi igrali" istakao je Mitrović, posebno naglasivši da na sve utiče i dinamičan raspored mečeva.

"Protiv Fenerbahčea tamo, Budućnosti, Makabija koji nas očekuje ove nedelje. U takvim okolnostima svaka pobeda dobija još na težini i gradi i čini ovaj tim većim. U svaku sledeću utakmicu mislim da ćemo ući bolji, iskusniji i kvalitetniji kao tim", rekao je Mitrović novinarima posle meča.

Mitrović je bio najefikasniji s 19 poena i sedam skokova, a jedno od pitanja novinara je bilo da li je taktička zamisao bila da ovog puta igra na poziciji centra.

"Ne varate se, u okolnostima gde je samo Kuzmić klasična petica, tako smo se spremali. To je jedino moguće u ovom trenutku", rekao je krilni centar Zvezde.

"Nije mi strano, igrao sam na petici i ranije u prethodnim timovima, susretao sam se s takvim izazovima, nije mi to strano."

Mitrović ističe da je publika u Pioniru odigrala važnu ulogu.

"Lepa i prva prava atmosfera od početka sezone, nadam se da će ih biti još mnogo, da će tribine ostati otvorene tokom cele sezone, jer teško da bismo ovo dobili da se igralo u praznoj hali. U nekim odlučujućim trenucima, kad je delovalo da gubimo konce i kontrolu nad utakmicom, uz podršku sa tribina, izvukli smo još neki mali atom snage i uspeli da okrenemo to u našu korist."

Prvotimac Zvezde ističe da je njegova dobra forma rezultat toga što je ceo pripremni period prošao sa timom.

"Zadovoljan sam. Meni je značilo što sam od početka bio sa ekipom na pripremama. To nisam imao ranijih sezona, uvek sam nekako kaskao za ekipom kad sam se priključivao. Trebalo mi je vremena da pronađem formu i uklopim se sa timom. U ovom slučaju sam tu od prvog dana, zdrav sam. Hqvala Bogu, nikakvih problema nisam imao od početka i nadam se da se to vidi na parketu", obajsnio je Mitrović.

Izabranici Dejana Radonjića sledeću utakmicu u Evroligi igraju protiv ekipe Makabija.

"Novo gostovanje, još jedan odličan protivnik na domaćem terenu. Vruće gostovanje jer Izraelci igraju pred punim tribinama tako da se tamo čeka sjajna atmosfera. Probaćemo da se odmorimo, pre svega, do četvrtka. Nadamo se da ćemo imati još nekog igrača na raspolaganju do tada i da sa raspoloživim snagama odemo i pokažemo zube kao i u Istanbulu i protiv Budućnsti", zaključio je Mitrović.  

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво