Читај ми!

Od mangupa sa beogradskog Crvenog krsta do najboljeg evropskog trenera - životni put velikog Dude

Dušan Duda Ivković preminuo je u Beogradu u 78. godini, a tokom gotovo 50 godina trenerskog staža postao je jedan od najboljih košarkaških stratega na svetu.

Željko Obradović se pred navijače Partizana vratio u danu kada je zauvek otišao njegov kum, prijatelj, košarkaški učitelj – Dušan Duda Ivković. Bio je to igrački oproštaj Novice Veličkovića ali je mogao da se gleda i kao životni oproštaj od jednog od najvećih evropskih trenera; jer igrali su nekadašnji i sadašnji šampion Evrope, prvi klub u trenerskoj karijeri Dušana Ivkovića Partizan i poslednji Efes.

Teško je izabrati najveću pobedu Dušana Ivkovića da li je lakše izabrati najveći poraz?

Kako je Dušan Ivković postao trener? Zašto ključno mesto u svim pričama o Dudi Ivkoviću ima Radnički, kako mu je uspelo da kao prvi seniorski tim dobije baš Partizan i da s njim osvoji sve?

Koja je njegova trenerska filozofija, ko su mu bili učitelji, da li ima naslednika?

Da li je, uprkos velikim uspesima koje je imao sa brojnim klubovima iz Srbije, Grčke, Rusije i Turske njegovo remek-delo zapravo košarkaška reprezentacija Jugoslavije odnosno posle Srbije?

O Dušanu Ivkoviću za Oko magazin govore njegovi nekadašnji igrači, saigrači i prijatelji: Aleksandar Đorđević, Predrag Danilović, Zoran Savić, Miroljub Dugi Damjanović, Vladislav Lučić, Ergin Ataman i Goran Sultanović.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара