Читај ми!

Novica Veličković se oprostio od navijača, Partizan bolji od šampiona Evrope

Košarkaši Partizana savladali su u prijateljskom meču ekipu Anadolu Efesa sa 92:85, ali je duel ostao u senci oproštaja Novice Veličkovića od navijača crno-belih. Pre početka meča, minutom ćutanja odata pošta preminulom Dušanu Ivkoviću.

Navijači Partizana oprostili su se od svog dugogodišnjeg kapitena Novice Veličkovića, a igrači predvođeni Željkom Obradovićem potrudili su se da upotpune veče trijumfom protiv zvaničnog šampiona Evrope, ekipe Anadolu Efesa.

Rezultat je bio u drugom planu, iako je početak sezone "iza ćoška" - veliki broj crno-belih navijača poslednji put poozdravilo je kapitena Novicu u dobro ispunjenoj "Kombank areni".

Pre početka meča, minutom ćutanja odata je pošta preminuloj legendi srpske košarke Dušanu Ivkoviću, koji je u bogatoj karijeri sedeo na klupama obe ekipe.

Partizan je odigrao odličan meč protiv šampiona Evrope, a o tome svedoči činjenica da crno-beli nisu izgubili nijednu četvrtinu (23:23, 23:22, 20:19, 26:21).

Veličković je ušao u igru u finišu prvog poluvremena, stigao da postigne koš i upiše asistenciju, a u poluvremenu je upriličena svečanost, tokom koje su mu predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović i legenda FK Partizan Saša Ilić uručili poklon.

Novica je svoje obraćanje navijačima završio rečima: "Vreme je da pređem na tribinu".

Veličković je u dresu Partizana odigrao 509 utakmica, osvojio je 13 trofeja za deset sezona, a na kraju je poželeo sreću ekipi i novom treneru Željku Obradoviću.

Partizan NIS: Kuruc 6, Panter 12, Glas 3, Ledej 14, Zagorac 15, Koprivica, Dangubić 5, Stepanović, Smailagić, Miletić 6, Veličković 2, Jovanović, Mur 9, Trifunović 6, Madar 14.

Anadolu Efes: Buboa 7, Sajbir 4, Balbaj 2, Gedžim 5, Iliev, Gazi, Moerman 11, Tundžer 7, Micić 16, Anderson 9, Petrušev 15, Danston 9.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво