Читај ми!

Trinkijeri: Lučić je naš vođa; možemo da pozovemo i Klaudiju Šifer, ali neće prihvatiti poziv

Trener košarkaša Bajerna Andrea Trinkijeri kaže da su u Minhenu ovog leta promenili dosta igrača, ali da je srećan što su zadržali "kostur tima" i što još uvek imaju vođu Vladimira Lučića. Ističe da će ekipa sigurno biti dobra, ali još uvek ne zna koliko dobra.

Bivši trener Partizana je slikovito objasnio kako se odnosi prema igračima koji su rešili da napuste Bajern ovog leta.

"Da li želimo da izađemo sa Klaudijom Šifer? Naravno. Možemo da je pozovemo, ali ona neće prihvatiti poziv. Pa, ako ne izađete na večeru sa Klaudijom, onda možda sa Tanjom ili Hajdi! Morate učiniti ono što je moguće. Želeo sam da se svi igrači vrate, ali znali smo da to nije moguće. Veoma sam srećan što su tu Pol, Šiško, Lučić, Leon i Vajer-Veb", objasnio je Trinkijeri za klupski sajt.

Siguran je da će Bajern biti dobar i ove sezone, ali naglašava da je za to potrebno vreme.

"Neki ugovori su istekli. Naša dva najbolja igrača su otišla - Rejnolds i Boldvin. To smo znali unapred i možemo da prihvatimo. Srećni smo što smo nakon fantastične sezone zadržali kostur tima sa našim vođom Vladimirom Lučićem, Šiskom, Vebom, Polom i Leonom. Veb se upravo vraća, a Leon i Pol se trenutno vode kao nestali. Naravno, to usporava proces, siguran sam da će nam biti potrebno vreme, ali bićemo dobri. Koliko dobri, ne znam, ali dobri", naglasio je Italijan.

"Cilj je ponovo dići se sa dna"

Što se tiče ciljeva i ambicija za narednu sezonu, Trinkijeri kaže da trenutno vidi svoju ekipu na 18. mestu u Evroligi, ali da želi da svakim danom budu bolji za po jednu poziciju.

"Svi timovi su sada bolji od nas, imena koja su stigla u druge ekipe su ovog leta ponovo bila neverovatna. Dakle, cilj je sada ponovo dići se sa dna. Želimo da pobedimo u svakoj utakmici, bez obzira na to ko je umoran ili povređen", kaže Trinkijeri.

Ističe da je celo leto razmišljao o tome šta želi da postigne sa Bajernom.

"Prošle sezone smo imali nesavršen tim, ali su igrači pronašli način da igraju gotovo savršeno. Duh u ekipi je bio bez premca. Imali smo toliko povrataka protiv jakih timova. Želim ponovo da stvorim taj pobednički mentalitet", navodi Trinkijeri.

Osvrnuo se i na status nekadašnjih igrača crno-belih Ognjena Jaramaza i Korija Voldena.

"Jaramaz je sjajan, kao i Volden. Njih sam vec trenirao u Partizanu i dobro se znamo", rekao je Trinkijeri.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво